CODURI PORTOCALII PRELUNGITE. FENOMENELE meteo PERICULOASE CONTINUĂ în ROMÂNIA – UPDATE

UPDATE 19:55: Potrivit meteorologilor, în judeţele Alba şi Sibiu se vor semnala intensificări ale vântului, care vor depăşi la rafală 60 km/h, izolat 80 km/h, şi care trecător pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse de ploaie care vor cumula izolat 25-30 l/mp, izolat grindină.

UPDATE 19.50: Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a extins până la ora 20:30 avertizarea nowcasting Cod portocaliu de intensificări ale vântului pentru judeţul Caraş-Severin. 

UPDATE 17.40: Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a extins până la ora 19:00 avertizarea nowcasting Cod galben de intensificări ale vântului pentru judeţele Caraş-Severin şi Timiş. Potrivit meteorologilor, în judeţul Timiş, în zona joasă a judeţului Caraş-Severin şi în localităţi din acest judeţ, se vor semnala intensificări ale vântului, care vor depăşi la rafală 80 km/h, izolat 80 km/, şi care trecător pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse de ploaie care vor cumula izolat 15-20 l/mp, izolat grindină. 

UPDATE 17.10: Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o nouă atenţionare nowcasting Cod galben de ploi, valabilă până la ora 18:30 în trei judeţe din vestul ţării. Potrivit meteorologilor, în judeţul Satu Mare şi în zona de munte a judeţelor Cluj şi Sălaj, precum şi în localităţi din aceste judeţe, se vor semnala intensificări ale vântului, care vor depăşi la rafală 60 km/h, izolat 80 km/h şi care trecător pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse de ploaie care vor cumula izolat 15-20 l/mp, izolat grindină de mici dimensiuni. 


UPDATE 16.25: Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o nouă atenţionare nowcasting Cod galben de ploi, valabilă până la ora 18:00 în patru judeţe din vestul ţării. Potrivit meteorologilor, în judeţele Bihor, Timiş, Caraş-Severin şi în zona de munte a judeţului Arad se vor semnala intensificări ale vântului, care vor depăşi la rafală 60 km/h, izolat 80 km/h şi care trecător pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse de ploaie care vor cumula izolat 15-20 l/mp, izolat grindină. 

UPDATE: 16:30 – O furtună extrem de violentă s-a abătut, duminică după-amiază, asupra Timişoarei, după ce ultimele două zile au fost neobişnuit de calde pentru această perioadă a anului. Scaune şi mese de la terasele din oraş au fost ridicate de vântul foarte puternic, bucăţi din acoperişurile blocurilor au zburat, iar ţigle de pe Casa Armatei din Piaţa Libertăţii au căzut peste un tramvai care era în staţie, fiind semnalate şi cazuri de arbori prăbuşiţi. 

Prima atenționare este valabilă până la ora 16:40 în judeţul Timiş, a doua fiind emisă pentru județul Arad, în același interval, informează AGERPRES.

Potrivit meteorologilor, în judeţul menţionat se vor semnala intensificări ale vântului, care vor depăşi la rafală 90 km/h şi care trecător pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse de ploaie care vor cumula izolat 15-20 l/mp, izolat grindină.

ANM avertizează că sistemul noros se deplasează rapid de la Sud-Vest către Nord-Est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *