Comisarul european pentru Politici de Vecinatate: Presedintia Romaniei la Consiliul UE va fi o “provocare”

Mandatul Romaniei la Presedintia Consiliului Uniunii Europene va fi o “provocare”, din cauza “agendei ambitioase”, afirma politicianul austriac Johannes Hahn, comisarul european pentru Politici de Vecinatate si Negocieri pentru Extindere.

Intrebat, intr-un interviu acordat publicatiei germane Handelsblatt, daca este o idee buna ca Europa sa predea Presedintia Consiliului UE unei tari “instabile” precum Romania, Johannes Hahn a afirmat: “Planul de actiune al mandatelor Presedintiei Consiliului UE a fost elaborat de cativa ani. Mandatul Romaniei va fi in mod sigur o provocare pentru toata lumea din cauza agendei ambitioase”.

“Insa eu sunt increzator ca pot fi atinse multe obiective prin interactiunile cu institutii – Consiliul European, Comisia Europeana si Parlamentul UE”, a subliniat Johannes Hahn.

Rugat sa comenteze daca, in acest context, Presedintia Consiliului UE nu este decat un exercitiu de imagine, Johannes Hahn a precizat: “Sarcinile Presedintiei Consiliului UE se refera in primul rand la stabilirea temelor si la impulsionarea agendei. Austria s-a descurcat foarte bine” in mandatul semestrial de presedinte al Consiliului UE.

Austria detine in prezent Presedintia semestriala a Consiliului UE. Mandatul Romaniei incepe la 1 ianuarie 2019.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *