Concurs de scurtmetraje ce vizează lupta anticorupție – pe un site dedicat acestei inițiative

Mișcarea civică Inițiativa România lansează proiectul “Once Upon a Time in Romania”, care include un concurs de scurtmetraje anticorupție, un website interactiv anticorupție și o serie de interviuri cu oameni cu merite în combaterea acestui fenomen, care vor fi transmise pe internet în perioada octombrie-decembrie.

1c03574b-f303-487c-8587-1f8c3538846d

Sursa foto: www.onceinromania.ro

Proiectul se va finaliza cu o gală în care vor fi premiate cele mai bune scurtmetraje înscrise în concurs, informează un comunicat al Inițiativa România transmis joi AGERPRES.

Concursul de scurtmetraje anticorupție are un buget total de premii de 9.000 de euro, iar marele premiu “#VăVedem” este în valoare de 5.000 de euro. Perioada de înscriere a scurtmetrajelor este 20 octombrie — 1 decembrie 2017, urmată de etapa de jurizare. Toate categoriile de scurtmetraje pot fi înscrise în concurs: scurte animații sau infografice, experiențe personale (testimonials), minidocumentare sau ficțiuni cu acțiune și personaje. Sunt acceptate filmele de scurtmetraj cu durata de minimum 90 de secunde și maximum 5 minute. Detalii suplimentare pot fi găsite pe www.onceinromania.ro.

Site-ul proiectului Once Upon a Time in Romania, www.onceinromania.ro, are scop educativ, fiind menit să determine oamenii să acționeze împotriva corupției. Întregul site este construit pe baza unui concept cinematografic, paginile site-ului numindu-se, de exemplu, “The Romanian Connection” (harta completă a marii corupții politice), “The Good, the Bad, the Corrupt” (corelația vizuală dintre corupție și sărăcie, dintre corupție și lipsa de libertate sau de democrație), “De ce tu?” (metode de a răspunde legal agresiunii corupției, furtului din bani publici și abuzului de putere) sau “Show Me the Money” (pagină de donații pentru proiect).

Interviurile online (webtalks) cu oameni cu merite în combaterea corupției se vor desfășura în perioada octombrie-decembrie și vor fi realizate în parteneriat cu revista Vice România. Cetățenii vor putea adresa în avans întrebări invitaților, pe măsură ce aceștia vor fi anunțați.

Proiectul Once Upon a Time in Romania (www.onceinromania.ro) este dezvoltat de Inițiativa România și Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate, cu sprijinul Ambasadei Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova și în parteneriat cu revista Vice România. Acesta este o continuare a proiectelor digitale ale Inițiativei România de promovare a transparenței, integrității și statului de drept, cum ar fi Harta Banilor Publici, Lista politicienilor corupți sau Alegeri Parlamentare 2016, mai arată inițiatorii.

AGERPRES/(AS — autor: Oana Ghiță, editor: Mihai Simionescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/19/concurs-de-scurtmetraje-ce-vizeaza-lupta-anticoruptie-pe-un-site-dedicat-acestei-initiative-15-41-25

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *