Congres USR: Delegatii voteaza cu telecomanda intr-o sedinta care a inceput pe muzica Game of Thrones

Congresul USR de sambata de la Teatrul National din Bucuresti a inceput cu prezentarea modalitatii inedite prin care delegatii isi vor exprima voturile de azi.

Delegatii veniti din toata tara isi vor putea exprima optiunile cu ajutorul unor telecomenzi, pe care le-au primit de la organizatori in momentul in care s-au inregistrat la intrarea in sala.

Voturile se inregistreaza printr-un sistem automat si se afiseaza in timp real pe un ecran urias aflat pe scena, in asa fel incat intreaga operatiune sa fie cat mai transparenta.

Dupa ce a apasat butonul dorit, fiecare delegat poate vedea daca votul i s-a inregistrat, pentru ca telecomanda se face verde, daca lumina este rosie, inseamna ca votul nu a fost inregistrat de sistem si trebuie sa mai apese o data.

Numele celor care nu au votat se pot, de asemenea, vedea pe ecran, asa incat fiecare poate verifica daca nu cumva nu i s-a inregistrat votul, desi a votat.

In plus, intreaga sedinta a congresului este transmisa LIVE pe Facebook.

Evenimentul a inceput pe soundtrack-ul din serialul Game of Thrones (Urzeala tronurilor), iar in sala este prezent inclusiv fostul presedinte Nicusor Dan, care a iesit din partid anul trecut.

Peste 480 de delegati au “votat” de test la inceputul congresului, astfel facandu-se si un soi de prezenta.

Congresul USR are ca principal scop stabilirea candidatului la alegerile prezidentiale de la finalul acestui an.

Pentru desemnarea candidatului USR la Presedintia Romaniei au intrat in competitie, pana la termenul limita votat de Comitetul Politic, patru membri ai partidului – Dan Barna (presedintele USR), senatorul Mihai Gotiu, Dragos Dinulescu si Dumitru Stanca.

Primul plen a inceput la ora 10:00, va fi urmat de o pauza (13:30 – 15:00) si de un al doilea plen (de la 15:00 la 18:00).

Tot azi se va intruni si Consiliul National al PLUS, tot in vederea desemnarii unui candidat la presedintie, dar si la Primaria Capitalei.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *