Consilier județean din Olt, urmărit PENAL pentru evaziune fiscală/El invocă nevinovăția

Un vechi consilier județean, fost vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Olt, este urmărit penal pentru evaziune fiscală după ce Fiscul a depus plângere împotriva lui la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Administrația Județeană a Finanțelor Publice susține că firma de construcții pe care alesul o deține ar fi utilizat facturi fictive în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Este vorba despre consilierul județean din partea UNPR Pavel Belinski, care susține că este nevinovat. De altfel, procurorii i-au dat dreptate, dar instanța de judecată la care Fiscul a atacat soluția de clasare a dosarului a întors, recent, cauza la parchet pentru completarea urmăririi penale.

Povestea cazului

Fiscul a sesizat organele penale în urmă cu trei ani în legătură cu suspiciunea potrivit căreia firma lui Belinski, SC General Construct SRL, ar fi utilizat facturi fictive în urmă cu mai mulți ani, mimând achiziția unor materiale de construcții în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. În prezent, firma ar datora Fiscului circa 30.000 de lei, pentru că la datoria propriu-zisă, de 10.000 de lei, s-au adăugat majorări de întârziere și penalități.

Pavel Belinski susține că este nevinovat și că facturile la care reprezentanții Fiscului fac referire au fost documente reale și că materialele de construcții achiziționate ar fi fost folosite la lucrările pe care firma sa le-a făcut la un bloc ANL.

„Este vorba de construirea unei scări de bloc ANL, pe care firma a făcut-o în calitate de subcontractant al SC Scadt SA. Materialele pe care le-am cumpărat au fost băgate acolo, la bloc. Au zis că facturile au fost fictive și că trebuie să plătesc 100 de milioane de lei (vechi – n.r.). Au mai pus apoi 100 de milioane, și încă una, că au calculat penalități, îmi cer vreo 300 de milioane. În realitatea nu am nici o datorie la stat, sunt nevinovat, materialele le-am folosit la bloc”, a declarat Pavel Belinski.

Procurorul de caz i-a dat dreptate și, prin Ordonanța din 30 august 2017, a clasat dosarul înregistrat sub numărul 124/P/2015. Finanțele Publice au urmat procedura, plângându-se prim-procurorului, care a menținut soluția, atacată, ulterior, în instanță. Luna trecută, Tribunalul Olt a admis plângerea Fiscului, a desfiinţat soluţia de clasare și a dispus completarea urmării penale de către procurorul de caz.

Pavel Belinski s-a numărat cu ani în urmă printre cei mai importanți constructori din Olt, pierzând apoi din ce mai mult teren pe piața construcțiilor, tocmai pentru că nu s-a abătut de la lege, după cum spune el însuși.

„Am fost cinstit, mi-a fost frică să fac manevrele pe care alții le-au făcut. Toate licitațiile pe care le-am câștigat le-am câștigat corect. Și tocmai pe mine m-a găsit să mă acuze acum Anaf-ul”, s-a plâns Belinski.

SC General Construct SRL se află, din 2015, în procedura generală de insolvență, înregistrând debite către 11 creditori.

Sursa foto: linia1.ro

Pavel Belinski se numără și printre cei mai vechi consilieri județeni din Olt, el îndeplinind această calitate din mandatul 2004-2005, în mandatul trecut ocupând chiar funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean.

Cititi in continuare articole de la Sursa/Olt-Alert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *