Consiliul Național al ALDE a stabilit obiectivele pentru anul 2018

Consiliul Național al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) s-a întrunit joi, 22 februarie, în cadrul unei ședințe la care au luat parte reprezentanții tuturor departamentelor de specialitate. Ședința a fost condusă de către președintele Consiliului Național, Norica Nicolai, asistată de vicepreședinții Anton Anton, Varujan Vosganian și Radu Cojocaru. La întâlnirea departamentelor de specialitate au participat și președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, precum și secretarul general al ALDE Daniel Chițoiu.

Consiliul Național al ALDE are în structura sa următoarele departamente: economie, industrie și energie; buget-finanțe, activitate bancară și piață de capital; justiție și reforma constituțională; transporturi și infrastructură; dezvoltare regională, administrație publică, organizarea teritoriului, locuințe; IMM-uri, mediu de afaceri, turism și servicii; agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice; mediu, ape și păduri; IT și comunicații; sănătate; învățământ, cultură, tineret și sport; relații internaționale și afaceri europene; cercetare, dezvoltare și inovare; muncă și familie; apărare, ordine publică și siguranță națională.

În cadrul ședinței s-a stabilit că unul dintre obiectivele departamentelor de specialitate este acela ca în perioada următoare să monitorizeze implementarea programului de guvernare și să lucreze la conturarea programelor ALDE pentru scrutinele de alegeri din anii 2019 – 2020. Totodată, s-a stabilit ca în perioada următoare să se dezbată de către fiecare departament de specialitate în parte o temă specifică domeniului.

Președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu le-a transmis reprezentanților departamentelor de specialitate că își dorește promovarea prin intermediul acestor structuri a ideilor și valorilor liberale, care să fie concretizate în proiecte legislative și politici publice. Liderul ALDE a precizat că își dorește ca prin intermediul departamentelor de specialitate să fie creată la nivelul partidului o pepinieră de specialiști pe diverse domenii, care să poată face pasul în posturi politice și administrative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *