Constanța: Principesa Margareta va dona peste o mie de volume, în programul național de lectură “Cărțile copilăriei”

Principesa moștenitoare Margareta va efectua duminică și luni o vizită în județul Constanța, urmând să ofere elevilor din comuna Albești și Colegiului Național de Artă “Regina Maria” din Constanța peste o mie de volume potrivite vârstei lor.

aaa60f7a-40b7-4cd7-b25c-b049bbf71534

Alături de principesa moștenitoare se va afla principele Radu.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Majestății Sale Regelui Mihai I, donația va avea loc în cadrul programului național de lectură “Cărțile copilăriei”, inițiat de Asociația Curtea Veche.

De asemenea, copiii vor primi volumul “Margareta a României. O principesă în serviciul țării regăsite”, scris de Adrian Cioroianu și ilustrat de Yanna Zosmer, titlu nou lansat în colecția “Regii și reginele noastre” apărută la Curtea Veche Publishing.

“Citind ‘Margareta a României. O Principesă în serviciul țării regăsite’, copiii și tinerii vor descoperi că nu toate familiile regale sunt la fel și că destinul Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta nu seamănă cu viața de basm a altor prinți și prințese, deși părinții săi erau capete încoronate. În anul nașterii sale, Regele Mihai și Regina Ana trăiau în exil, fiind nevoiți să rămână departe de țara lor. Cititorii vor avea plăcuta surpriză de a descoperi o mică principesă căreia îi plăcea să hoinărească cu bicicleta sa roșie, să se joace cu surorile sale mai mici, Elena, Irina, Sofia și Maria, și care credea că toate reginele dau de mâncare găinilor și merg la piață să vândă produse din grădină. Principesa a crescut păstrându-și firea pozitivă, principiile de viață și încrederea neștirbită în valorile morale. Povestea destinului său este o adevărată lecție de viață: și-a iubit părinții și bunicii, a învățat mai multe limbi și a călătorit în întreaga lume, înainte de a-și regăsi propria țară, România, tărâmul fermecat despre care i se povestise întreaga viață”, se arată în comunicat.

Colecția “Regii și Reginele noastre”, proiect inițiat de Curtea Veche Publishing, prezintă pe înțelesul copiilor și tinerilor destinele regilor și reginelor României într-o colecție frumos ilustrată. Au mai apărut volumele “Carol I. Primul și cel mai mare Rege al românilor”, “Maria a României. Regina care a iubit viața și patria” și “Mihai I al României. Un rege cu onoare, loialitate și credință”.

AGERPRES/(AS — autor: Livia Popescu, editor: Antonia Niță, editor online: Anda Badea)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/22/constanta-principesa-margareta-va-dona-peste-o-mie-de-volume-in-programul-national-de-lectura-cartile-copilariei–10-11-44

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *