Constantinescu (ASF): Obiectivul legii privind asigurarea obligatorie a locuinței nu a fost atins; gradul de încredere în asigurare, în scădere

Obiectivul legii privind asigurarea obligatorie a locuinței nu a fost atins, ceea ce constituie un motiv de îngrijorare, a declarat miercuri Cornel Coca Constantinescu, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în cadrul Forumului Internațional de Riscuri Catastrofale.

ad2e5607-34fe-4757-9648-26906137cafd

“O asigurare care este obligatorie trebuie să fie și necesară. Dacă ne referim la asigurarea de locuințe PAD, în continuare este percepută greșit. Nu cred că acest grad de încredere în asigurare foarte scăzut, dar relativ constant în ultimii ani, nu are niciun fel de legătură cu companiile de asigurare, respectiv cu acționarii PAID, respectiv Consiliul de administrație al PAID care, cel puțin așa percep eu, nu cred că a depus toate eforturile necesare pentru creșterea gradului de cuprindere în asigurare”, a spus Constantinescu.

El a precizat că gradul ce încredere în asigurare a scăzut din 2015.

“Eu sper ca pe viitor să avem o abordare diferită față de trecut și să îndeplinim obiectivul pentru care a fost înființat. Avem 20% grad de încredere în asigurare în 2015, avem 19% în 2016, avem 18,6% în septembrie 2017. De ce? Pentru că avem o primă prea mică? Pentru că nu ne sprijină și alte instituții ale statului? Nu. Motivul este dat de faptul că asigurătorii trebuie să aibă capacitatea de vânzare, să reziste în piață, să fie proactivi în relația cu clientul. Dacă vom crește prima vom ajunge în situația în care compania va fi echilibrată. Este absurdă creșterea primei în contextul în care gradul de cuprindere este scăzut. Obiectivul legii nu a fost atins, această formă de protecție minimă nu și-a atins potențialul, ceea ce constituie un motiv de îngrijorare”, a mai arătat vicepreședintele ASF.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Bărbuță, editor: Andreea Marinescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa Agerpres | Economie
https://www.agerpres.ro/economie/2017/10/18/constantinescu-asf-obiectivul-legii-privind-asigurarea-obligatorie-a-locuintei-nu-a-fost-atins-gradul-de-incredere-in-asigurare-in-scadere-11-07-36

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *