CORECTURĂ Cristina Enache (ANP): Persoanele care beneficiază de compensarea perioadei executate în condiții necorespunzătoare vor fi puse în libertate

În știrea cu titlul “Cristina Cârlan (ANP): Persoanele care beneficiază de compensarea perioadei executate în condiții necorespunzătoare vor fi puse în libertate”, publicată pe site la ora 13,44, în titlu și în paragrafele I, II și III se va citi corect Cristina Enache în loc de Cristina Cârlan.

1b409a20-8278-42c5-8cd0-12029688dddf

Retransmitem știrea în forma corectă.

Cristina Enache (ANP): Persoanele care beneficiază de compensarea perioadei executate în condiții necorespunzătoare vor fi puse în libertate

Persoanele care pot beneficia de compensarea perioadei executate în condiții necorespunzătoare conform legii 169 din 2017 vor fi puse în libertate, a declarat miercuri pentru AGERPRES Cristina Enache, purtător de cuvânt al ANP.

Cristina Enache a precizat că este “în lucru” o situație referitoare la numărul persoanelor care vor beneficia de aceste prevederi.

“De mâine, legea trebuie pusă în aplicare și aplicarea ei presupune acordarea acestei compensații, deci punerea în libertate. A fost transmis către Ministerul Justiției un proiect de ordin de ministru pentru stabilirea spațiilor care vor fi declarate necorespunzătoare pentru că această compensare se va face în baza acelor spații care au fost găsite necorespunzătoare condițiilor de detenție. S-a făcut o inventariere a spațiilor și MJ e responsabil să transmită către publicare ordinul de ministru prin care se stabilesc respectivele spații”, a completat Cristina Enache.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că joi va intra în vigoare legea 169/2017 privind recursul compensatoriu referitor la eliberările din penitenciare pentru condiții necorespunzătoare, care prevede că la 30 de zile executate în penitenciar în condiții necorespunzătoare deținuții vor beneficia de șase zile considerate executate.

AGERPRES/(A,AS—autor: Mihaela Tudorache, editor: Mihai Simionescu)

Sursa Agerpres | Justitie
https://www.agerpres.ro/justitie/2017/10/18/cristina-carlan-anp-persoanele-care-beneficiaza-de-compensarea-perioadei-executate-in-conditii-necorespunzatoare-vor-fi-puse-in-libertate-13-44-29

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *