Costel Alexe – copreședinte TNL despre fuziunea PNL – PDL: Nu a adus satisfacțiile așteptate

Fuziunea PNL – PDL nu a adus satisfacțiile așteptate, a declarat duminică copreședintele TNL Costel Alexe, deputat de Iași, la Congresul Tineretului Național Liberal (TNL) care are loc la Palatul Parlamentului.

67f2ab9a-e51f-4ce9-a5ca-fdc9530ec7e0

“Pentru mine a fost o mare onoare și mi-am asumat, știind ce drum voi începe, acum mai bine de doi ani să accept să conduc destinele TNL. Dar nu mi-am imaginat atunci că va fi un drum atât de lung, atât de anevoios și, din nefericire, trebuie să recunoaștem că această fuziune a durat nepermis de mult și nu ne-a adus nouă satisfacțiile pe care le-am așteptat. Pentru că trebuie să recunoaștem — o familie nu poate fi condusă când este alcătuită de doi tați, de două mame, trei verișori și vreo 40 de nepoți. Nu priviți acest congres ca pe o bătălie politică, ci doar ca pe o competiție. Astăzi ne decidem pe cine susținem, persoana care va reprezenta TNL pentru următorii doi ani. Aș vrea să mulțumesc în această sală unei persoane care se identifică aproape cu istoria modernă a PNL, cel care ne-a fost aproape, de la care am învățat foarte multe (…) — Florin Alexe”, a spus copreședintele TNL.

El a adăugat că mulți dintre tinerii liberali au ales să plece în societatea civilă, în cadrul unor ONG-uri, decizând că politica nu este pentru ei, dar mulți au venit alături de TNL în ultimii doi ani, organizația devenind una dintre cele mai importante de tineret din țară.

“TNL, această școală politică, este aproape Oxford-ul scenei politice românești. Trebuie să investim în noi. (…) TNL are aproape aceeași vârstă cu Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iași sau Universitatea București. TNL este o stare de spirit care reprezintă ceea ce suntem noi în raport cu PNL, ceea ce facem noi pentru tineretul național liberal și, mai ales, ceea ce facem noi împreună, nu separat, pentru noi, pentru România și pentru generațiile noastre. Astăzi vom avea câștigători și învinși. Dar fiecare dintre noi la finalul zilei vom învăța o lecție. Dar, în școala TNL de multe ori câștigi, dar și pierzi, dar important e că de mâine cu toții vom fi împreună, vom fi colegi, prieteni, parteneri cu PNL și, împreună cu președintele Ludovic Orban, vom reuși să arătăm că PNL este alternativa viabilă, onestă și demnă de a sluji România în detrimentul acestui Guvern social-democrat”, a afirmat Costel Alexe, care nu va mai candida la președinția organizației.

Peste 930 de delegați s-au reunit duminică, la Palatul Parlamentului, pentru a alege noua conducere a TNL, după ce din 2015 organizația este condusă de copreședinți rezultați în urma fuziunii cu PDL. Cei trei candidați pentru șefia TNL sunt Mara Mareș, Radu Surugiu și Vlad Varga. Evenimentul a început cu un moment de reculegere în memoria seniorului liberal Mircea Ionescu-Quintus.

AGERPRES/(A — autor: Cătălina Matei, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/22/costel-alexe-copresedinte-tnl-despre-fuziunea-pnl-pdl-nu-a-adus-satisfactiile-asteptate-13-10-28

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *