Covasna: Ștafeta Veteranilor Invictus a ajuns la Sfântu Gheorghe și va pleca spre Miercurea Ciuc

Ștafeta veteranilor Invictus, formată din voluntari care și-au propus ca prin această acțiune să aducă un omagiu soldaților români răniți sau căzuți în teatrele de operațiuni, a ajuns marți la Sfântu Gheorghe.

fcac9ea9-63f7-4436-abb1-6dfd6b189111

Festivitatea de predare a ștafetei a avut loc în fața statuii Ostașului Român din zona Gării, steagul tricolor adus din județul învecinat Brașov de către un alergător în vârstă de 39 de ani, Adrian Ber, fiind preluat de către voluntarii Invictus din cadrul Batalionului 22 Vânători de Munte ‘Cireșoaia’.

Adrian Ber, care a participat de-a lungul timpului la mai multe maratoane și ultramaratoane, a străbătut peste 35 de kilometri de la Săcele până la Sfântu Gheorghe.

‘Aceasta este cea de-a treia ediție a ștafetei Invictus la care particip, am mai alergat în anii anteriori de la Bușteni la Brașov și de la Brașov la Sibiu. (…) Am alergat în această ștafetă deoarece am foarte mulți prieteni soldați, sunt în armată și bunicul meu a fost tot în armată și consider că e normal să fac acest lucru, mai ales că armata este instituția statului care se bucură de cea mai mare încredere din partea populației’, a declarat Adrian Ber.

Grupul de alergători și cicliști care va porni miercuri din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc va fi format din 21 de persoane, cel mai tânăr participant la ștafetă având doar 5 ani.

‘Suntem 21 de persoane pregătite să ducem spiritul Invictus mai departe, să cinstim eroii căzuți în teatrele de operațiuni. (…) Mâine dimineață, la ora 8 vom pleca spre Mirecurea Ciuc și vom preda ștafeta colegilor din unitatea militară de acolo, care vor continua acest traseu. (…) Echipa noastră este formată din 18 voluntari din cadrul Batalionului 22 Vânători de Munte ‘Cireșoaia’ și trei civili. (…) Traseul va fi în regim ștafetă, iar cinci dintre noi vom străbate drumul pe biciclete. Cel mai tânăr participant va fi băiatul meu, Robert, în vârstă de 5 ani, iar cel mai vârstnic, colegul nostru Antonio Păun, de 44 de ani, care va parcurge în alergare tot traseul până la Miercurea Ciuc’, a declarat, pentru AGERPRES, maiorul Ciprian Onuț.

Potrivit acestuia, printre membrii ștafetei se numără câțiva soldați care luna aceasta vor escalada Munții Făgăraș pentru a arbora Drapelul României pe Vârful Moldoveanu, așa cum au făcut-o de mai multe ori în ultimii ani.

‘Am preluat această acțiune (…) și în fiecare an mergem 10-15 militari de la batalion, urcăm pe Moldoveanu, cel mai înalt vârf din țara noastră, în cinstea și onoarea Vânătorilor de Munte. Și anul acesta pe 26 și 27 octombrie vom fi pe Moldoveanu’, a mai spus Ciprian Onuț.

Ștafeta Veteranilor, ajunsă la cea de-a patra ediție, este organizată de Asociația Voluntarilor Invictus România, împreună cu Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu mai multe asociații ale veteranilor de război și ale cadrelor militare în rezervă și retragere.

Anul acesta traseul măsoară peste 2.000 de kilometri și include peste 30 de localități importante din țară, destinația finală fiind Carei, localitate în care pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, va avea loc o ceremonie specială prilejuită de acest eveniment.

AGERPRES/(A-autor:Oana Mălina Negrea, editor: Karina Olteanu)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/17/covasna-stafeta-veteranilor-invictus-a-ajuns-la-sfantu-gheorghe-si-va-pleca-spre-miercurea-ciuc-17-43-00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *