Cristian Ghinea, precursor și promotor al obscenităților în politică, continuă să recidiveze, sugerând – culmea! – că în acest fel aspiră la o vocație și recunoaștere europeană

Cristian Ghinea, precursor și promotor al obscenităților în politică, continuă să recidiveze, sugerând – culmea! – că în acest fel aspiră la o vocație și recunoaștere europeană. Dumnealui și, firește, USR, partidul pe care îl reprezintă cu atâta penibilă lipsă de pudoare.

Pe scurt, USR își caută un loc în partidele europene. Osârdia cu care o face este însoțită de tot felul de îmbrânceli la propriu și la figurat, de calomnii, unelteli și obscenități la adresa altora care au fost acceptați în forurile politice europene. Iar principala țintă a USR este Alianța Liberalilor și Democraților Europeni, al căror corespondent național este partidul  ALDE România. Neinspirată opțiune căci nimic nu este mai incompatibil  cu liberalii și democrații europeni decât atitudinea slugarnică și fanatizată a USR față de instituțiile care au dovedit dispreț față de statul de drept și față de respectarea drepturilor fundamentale ale omului.

În România ultimilor ani am asistat la numeroase și flagrante încălcări ale demnității și libertății cetățenilor, la desfășurarea unui adevărat hățiș de sute de mii de mandate de ascultare, la protocoale secrete care își asumau explicit restrângerea drepturilor cetățenești. Evaluările arată că România se află pe primul loc în ce privește încălcarea drepturilor omului în Uniunea Europeană. ALDE România a făcut ceea ce este firesc pentru un partid liberal, pentru care libertatea și drepturile fundamentale ale omului sunt asumări întemeietoare: a acționat deschis și insistent, inclusiv prin mijloace parlamentare, pentru prevenirea și combaterea lor. În timp ce aspirantul USR (care, în treacăt fie spus aspiră cu la fel de zadarnică osârdie spre alte partide europene) s-a întrecut în elogii la adresa celor care au călcat în picioare libertatea și drepturile fundamentale ale românilor.

Îngemănarea dintre serviciile de informații și procuratură, utilizate ca instrument politic, este o experiență prin care România a mai trecut în anii ’50. Disprețul față de democrația parlamentară, lipsa de scrupule și indecența, sloganurile agresive, servilismul și fanatismul sunt experiențe care se constituie în tot atâtea traume pentru poporul român. Noi avem datoria să lecuim rănile pe care le-au adâncit în istoria postbelică aceste agresiuni vădite la adresa tradițiilor, decenței și aspirațiilor poporului român. USR, deși se autoproclamă un partid al tinerei generații și al viitorului, este un partid care vine din trecutul întunecat și care, prin adulația și obediența pe care le manifestă față de structurile de putere, n-ar face decât să ne reîntoarcă într-un sistem autocratic și represiv.

Domnul Ghinea folosește un limbaj suburban, înțesat cu murdării, care, ce-i drept, dumnealui i se potrivește, dar care este cu totul inadecvat pentru aspirațiile pe care, împreună cu colaboratorii săi, le pretinde. E drept că ALDE România ocupă un loc pe care USR îl invidiază în spectrul politic european. Dar nu ALDE este principala problemă pentru care ușile scenei politice europene rămân închise pentru USR, ci comportamentul  indecent, limbajul plin de obscenități, practicile de maidan și disprețul pe care îl exprimă cu atâta satisfacție la adresa drepturilor și demnității oamenilor. USR a ales argoul politic, s-a încadrat într-o națională politică, în interiorul statului paralel, care îl exclude din Internaționalele europene.

Departamentul de comunicare ALDE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *