CTP: Cu Ion Iliescu nu mai fac alte analize, vă povestesc ceva rapid

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a preferat să povestească la Digi24 o întâmplare pilduitoare cu Ion Iliescu, o experiență personală din anii 90, decât să comenteze o declarație controversată despre Rusia pe care fostul președinte a făcut-o săptămâna trecută într-un interviu acordat agenției de presă a guvernului rus, TASS.

Absent de ceva vreme de pe scena publică de la noi, fostul președinte Ion Iliescu a făcut în interviu bilanțul celor trei decenii de democrație cu următoarea concluzie: România ar trebui să-și îmbunătățească relațiile cu Rusia. 

„Cu Ion Iliescu nu mai fac alte analize, vă povestesc ceva rapid din propria-mi experiență cu dl. Ion Iliescu: scandalul Zaftra”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu în emisiunea „Cap limpede” de la Digi24.

Zaftra e un ziar de scandal din Rusia. Acest ziar a publicat prin 1996-1997 un articol în care era vorba despre linia secretă fir roșu București-Moscova. După 1990! Nu înainte. La care, Ion Iliescu a fost întrebat: Domnule, există un fir roșu de la Cotroceni la Moscova, că uite ce scrie Zaftra? Ion Iliescu a dat o declarație: Nu e, domnule, nici vorbă de așa ceva, ce telefon, nu e nici verde, nici roșu, nici albastru, nu e nimic! Ăia sunt niște inventatori de știri!

Și întâmplarea a făcut că a venit la Adevărul dl. Iliescu, a doua zi după declarațiile astea”, a povestit CTP.

„Și a trecut și pe la mine prin birou împreună cu Corina Crețu. Și acolo, am vorbit de una, de alta și i-am spus: Domnule președinte, pentru mine, pentru informarea mea, zic, nu folosesc lucrul acesta, dar vreau să știu eu cum stau lucrurile, există un astfel de fir? A fost vorba vreodată de așa ceva?

N-o să uit niciodată privirea pe care mi-a aruncat-o: Păi, cum să existe?! Nici vorbă, domnule Popescu! Nu vedeți ce scornesc ăștia?

Uitându-se în ochii mei cu o privire limpede, înțelegeți?”, a rememorat CTP.

„Pentru ca nici 48 de ore mai târziu să fie nevoit să recunoască existența protocoalelor cu Moscova, care erau semnate în paralel cu negocierile cu NATO. Adică dl. Iliescu mergea la două capete, să vedem cu ce ne ține? Dacă nu ține cu NATO, e bună și Rusia!”, a continuat gazetarul povestirea.

„Dar m-a mințit. M-a mințit de trei ori, asta e una dintre ele. M-a mințit fără să clipească, pe această temă. Asta e cu dl. Iliescu”, a încheiat, în chip de concluzie, Cristian Tudor Popescu.

Citiți și:  CTP: Presa ar trebui să-l ignore pe acest marțafoi odios

CTP: „I-am reproșat USR-ului că nu a intrat la guvernare. Am greșit”

CTP își face autocritica: „Aș putea să numesc cvasi-dăncilism ceea ce am făcut eu aici”

CTP: Nicolae Robu este un „răcnete”, un Sorin Oprescu de Timișoara

CTP: Când Firea a spus că taie bani de la Catedrala „Mântuielii”, vrea să arate că Orban este Anticristul

CTP, șarjă dură la adresa vloggerului Selly: „Când dai 70.000 de euro pe o mașină înseamnă că ai niște probleme interioare nu simple”

CTP, despre haina lui Căprar: Un bărbat care dă 1.500 de euro pe o geacă nu a muncit cinstit banii aceia

Editor: Luana Păvălucă

Citeste continuarea acestui articol… .

Sursa/Digi24/Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *