Cum ar fi obținut Litvinenco semnătura decisivă care a dus la reținerea lui Stoianoglo

Cum ar fi obținut Litvinenco semnătura decisivă care a dus la reținerea lui Stoianoglo

Șapte din cei zece membri ai Consiliului Superior al Procurorilor și-au pus semnătura pentru ca pe numele procurorului general, Alexandru Stoianoglo, să fie deschisă o cauză penală.

Semnătura decisivă, a șaptea, spun sursele, i-ar aparține lui Ion Guceac, doctor habilitat în drept, membru CSP, ales de Academia de Științe a Moldovei, relatează Glasul.

În imaginile de mai jos este surprinsă o convorbire dintre ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco și Ion Guceac, care are loc în timpul ședinței CSP de ieri.

Cei doi par a avea o discuție încinsă, după care au intrat împreună în sala de ședință a CSP. Surse din cadrul Consiliul Superior al Procurorilor, spun că semnătura lui Ion Guceac la această ședință a fost decisivă.

Șeful Procuraturii Generale Alexandr Stoianoglo a fost reținut marți pentru 72 de ore, după cîteva ore de la demararea unei anchete penale pe numele său care a dus la suspendarea sa din funcția de procuror general. Acesta este acuzat de abuz în serviciu. El a fost scos din clădirea Procuraturii Generale de angajații SIS.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/politica/cum-ar-fi-obtinut-litvinenco-semnatura-decisiva-care-a-dus-la-retinerea-lui-stoianoglo

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *