Cum au făcut rușii imposibilul și au salvat o stație spațială moartă

De cele mai multe ori, filmele care ne captează atenția vin dinspre mașinăria Hollywood-ului, dar există și excepții – cum ar fi filmul Salyut-7 realizat de ruși.

Filmul este o dramă istorică ce aduce puțin cu blockbuster-urile americane pe care le știm atât de bine, dar are și elemente distinctive. Se centrează pe o misiune spațială riscantă, care a avut loc în 1985.

Când începe trailer-ul, Salyut-7 îți aduce puțin aminte de filme precum Gravity și Interstellar. În anul 1983, vezi doi cosmonauți care glumesc cu un compatriot de-al lor în stația spațială Salyut-7. Ei vorbesc despre când se va hotărî guvernul USSR să facă experimente de sex în spațiu și despre câte simulări pe Pământ vor fi necesare pentru asemenea experimente.

Apoi, mănușa femeii cosmonaut este străpunsă în cadrul unui accident de sudare. Presiunea din costumul ei scade rapid și apare brusc amenințarea hipoxiei. Între timp, partenerul său caută să o ghideze în procesul de salvare, întreaga scenă fiind menținută în tonuri dramatice de muzică, editare și jocul actoricesc.

Secvența mai sus descrisă este doar începutul trailer-ului, acesta din urmă fiind high-tech, asemeni producțiilor americane. Filmul este însă mai mult de atât, el fiind bazat pe evenimente istorice reale. Urmărește misiunea USSR-ului din 1985 de salvare a stației spațiale Salyut-7, după ce aceasta a rămas fără electricitate și contact cu oamenii de la sol în urma unui accident. Pe atunci, stația era goală, așa că echipele de la sol nu aveau idee cât de grav fusese afectată și dacă va putea fi reparată.

Filmul a fost deja difuzat cu subtitrări în engleză la Fantastic Fest, însă nu există și o variantă a trailer-ului cu  subtitrări. Cu toate astea, trailer-ul îți va transmite emoții intense și te va face să prinzi cu ușurință firul narativ, chiar și dacă nu cunoști limba rusă. Dacă ești curios, îl poți vedea mai jos.

Sursa | Play Tech

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *