Cum de nu a murit nimeni în prăbușirea avionului mexican

În cel mai recent accident aviatic, un avion Aeromexico s-a prăbușit, având la bord 103 oameni. Din fericire, toată lumea a supraviețuit, cel mai probabil datorită standardelor de construcție și de siguranță mai mari, conform experților.

Dintre cei 103 oameni aflați la bord, 49 au fost duși la spiral cu răni minore. Investigatorul de siguranță aviatică Adrian Young, de la firma olandeză To70, a spus că ratele de supraviețuire în accidentele aviatice sunt mai înalte decât oricând și că avioanele sunt mai puternice ca în trecut.

Acum, riscul ca oamenii să fie blocați în avion, prinși de scaune și tavan odată ce avionul se prăbușește la sol este mai mic. Totuși, Young a subliniat că și norocul este esențial pentru supraviețuire în orice accident.

Supraviețuirea tuturor persoanelor din avionul Aeromexico ne aduce aminte de alte accidente cu final fericit din ultimul deceniu. Spre exemplu, în 2008, un avion British Airways s-a prăbușit aproape de pista de aterizare, dar cei 152 de oameni de la bord au supraviețuit.

Ulterior, în 2009, a avut loc un accident care a rămas în istoria aviației drept „Miracolul de pe Râul Hudson„. Pilotul Chesley Sullenberg a aterizat avionul pe Râul Hudson din New York, în ceea ce se putea termina tragic. Totuși, niciunul din cei 155 de oameni de la bord nu a murit.

Câțiva ani mai târziu, în 2013, un avion a ratat pista de aterizare din Bali, Indonezia, și a aterizat în mare. Toți cei 108 oameni au supraviețuit. În același an, un avion Asiana 777 s-a prăbușit, iar din cei 307 oameni aflați la bord, trei au murit, iar restul au supraviețuit (49 având răni grave după accident).

Raportul de siguranță întocmit de cei de la To70 a arătat că 2017 a fost cel mai sigur an pentru zborurile comerciale cu pasageri, cu 13 vieți pierdute în aeronavelele cu elice și niciuna pierdută în avioanele cu jet. Așadar, putem spune că situația în materie de siguranță aviatică este mult mai bună decât acum 20 de ani, când mureau 600 de oameni în accidentele de avion.

Sursa | Play Tech

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *