Cunoscut sindicalist acuză. Noua lege a pensiilor, un dezastru pentru viitorii pensionari

Mult anunţata şi lăudata Lege a pensiilor va fi, de fapt, o catastrofă, a susţinut, la Realitatea TV, liderul sindical Bogdan Hossu. Astfel, conform liderului sindical Hossu, 65 la sută dintre viitorii pensionari se vor trezi, după ani lungi de muncă, în situaţia de a avea o pensie minimă. Acest lucru s-ar întâmpla pentru că doar de la un salariu minim brut mai mare de 4.600 de lei poţi să iei peste pensia minimă.

Conform liderului sindical, din lege reiese că toate persoanele care au salarii sub nivelul de 4.700 de lei vor lua pensia minimă.

Mai exact, proiectul de lege prevede că la timpul minim de contribuţie de 15 ani un român poate avea o pensie minimă de 45% din salariul minim pe economie şi poate ajunge, pentru fiecare an muncit în plus, la 75% din salariul minim pe economie. În consecinţă, unui salariat care a muncit 30 de ani i se garantează prin lege o valoare de 60% din salariul minim pe economie, ca pensie minimă. Deci, pentru a avea pensia minimă la 30 de ani munciţi ar trebui să ai un salariu de la 4.600 de lei în sus.

Bogdan Hossu a spus că introducerea pensiei minime va fi nimicitoare din punctul de vedere al motivării muncii, dar şi din perspectiva corectitudinii fiscale.

“Va face ca cel puţin 65% din salariaţi să aibă pensia minimă”, a mai precizat acesta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

continuare… .

Sursa: Epoch Times Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *