Dă Guvernul amnistie şi graţiere? Greblă: Cred că nişte măsuri minime reparatorii trebuie să existe

Prezent luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – instanţă care a amânat astăzi judecarea dosarului său – secretarul general al Guvernului Toni Greblă a susţinut luni că nu a discutat nici în Executiv şi nici cu Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă despre un proiect privind amnistia şi graţierea. Pe de altă parte, Greblă a precizat că “nişte măsuri minime reparatorii trebuie să existe”.

Întrebat luni de presă dacă situaţia completurilor de 5 judecători de la Instanţa supremă ar fi un argument pentru lansarea unui proiect de lege sau de ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, Grebla a răspuns:

“Sigur că este o situaţie atipică. De câţiva ani de zile, cele mai importante completuri de judecată ale Înaltei Curţi au funcţionat şi au fost compuse altfel decât a prevăzut legea şi, din acest punct de vedere, cred că nişte măsuri minime reparatorii trebuie să existe. Care sunt acelea nu aş putea să vă spun eu acum”, a afirmat Toni Greblă, citat de Agerpres.

Întrebat dacă la nivelul Guvernului s-a discutat un astfel de proiect sau dacă a vorbit pe această temă cu liderii coaliţiei la Guvernare, Călin Popescu-Tăriceanu ori Liviu Dragnea, Greblă a negat: “Eu nu am în atribuţiile demnităţii pe care o ocup problemele de justiţie, astfel încât nu am auzit că la nivelul Guvernului să fie purtată o astfel de discuţie. (…) Vreau să vă spun că mai multe opinii mi-aţi cerut dumneavoastră decât domnul preşedinte Dragnea, care nu a purtat nicio discuţie cu mine, nici cu doamna premier nu am purtat o asemenea discuţie”.

Magistraţii Înaltei Curţi au decis astăzi amânarea a 25 de dosare aflate pe rolurile completurilor de 5 judecători, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis – în urma solicitării avocatului lui Liviu Dragnea, anularea tragerii la sorţi a completurilor, din 9 noiembrie. Printre procesele amânate se numără şi cel al lui Toni Grebla, precum şi cel al liderului PSD.

La amânare s-a ajuns după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis în data de 23 noiembrie cererea lui Liviu Dragnea de a anula decizia ÎCCJ privind tragere la sorţi a completurilor de 5 judecători din 9 noiembrie. Decizia nu e definitivă, dar instanţa a decis suspendarea executării hotărârii ÎCCJ până la soluţia finală.

Reamintim că, după ce a obţinut în urma unei decizii CCR schimbarea primului complet de cinci judecători la care a ajuns apelul în dosarul Bombonica, liderul PSD Liviu Dragnea a contestat şi cel de al doilea complet de la instanţa supremă şi avut câştig de cauză.

Ulterior, adunarea generală a judecătorilor Înaltei Curţi a decis ca şedinţele de judecată din 3 şi 10 decembrie de la completurile de 5 judecători (C5) să se amâne.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

continuare… .

Sursa | Epoch Times Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *