DACA E RAZBOI, RAZBOI SĂ FIE!

A zis-o Voiculescu. Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt.

A declarat-o sus și tare, în fața liberalilor olteni și a oaspeților de la centru. Atât de tare încât Rareș Bogdan, proaspătul vârf de lance al partidului, a tresărit. Și a zâmbit oarecum cu o indulgență condescendentă. Un fel de: voi încă vă mai întrebați dacă e război? Dragilor, suntem în plin război. EU sunt în plin război!

Pentru că ceea ce nici Voiculescu, nici Știrbu, nici Orban, nici Marinescu, niciunul din cei ce fac spuma liberalismului național și local nu îndrăznește să spună cu subiect și predicat, poate din diplomație, poate dintr-o gratuită politețe,  Rareș Bogdan nu se obosește nici cu un delicat efort să ascundă. Fără diplomație și fără politețe, noțiuni voit excluse din DEX-ul său politic (ce nonsensuri!), Rareș o spune în stilu-i caracteristic și deloc jurnalistic (o haină pe care de altfel, deși a dezbrăcat-o în favoarea tricolului galben, o folosește pe post de notorietate absolută): Oltenia roșie – „un accident al istoriei”; Dragnea – „un nimic grobian”; Vâlcov – „un posesor de cimitire”; Moț – „probabil beat”; Stănescu – „nici el nu știe câte voturi varsă la Ponta, câte voturi varsă la Dragnea și câte le ține pentru el sau pentru Tăriceanu”.

Da: a fost Rareș Bogdan la Slatina. În fața slătinenilor, în fața jurnaliștilor, în fața activului de partid. Nimic diferit față de alte descălecări meteorice pe la noi. Decât un lucru de mulți văzut, de puțini înțeles: nu Rareș Bogdan a ținut dârlogii marelui Ludovic Orban, ci Ludovic Orban pe ai lui Rareș Bogdan. Nu Orban s-a bucurat de urale și aplauze (a avut și el, dar fâsâite), ci Rareș Bogdan. Nu de Orban s-a vorbit la colț de stradă mitingită, ci de Rareș Bogdan. „Venit, vidit, vicit” (n.r.: a venit, a văzut, a câștigat). Nu Europarlamentarele, mai e mult până departe, dar simpatie cu siguranță a câștigat Rareș Bogdan. Dacă nu simpatia slătinenilor întâlniți pe stradă și subjugați subit de efectul Rareș Bogdan, vedeta coborâtă de pe sticlă în carne și oase, cu siguranță a liberalilor care nu l-au întâlnit decât pe ecranul televizoarelor la ore de maximă audiență și care s-au trezit cu el pe cap (vorbesc de capul listei de candidați). O simpatie pe care la fel de proaspăt colorata ex-jurnalistă Carmen Avram n-o va avea nicicând, nici în interiorul și nici în exteriorul PSD, cu toate cariocile roșii ale lui Dragnea. Chestiune de charismă, inteligență și debit verbal.

Și dacă tot vorbesc de ore de maximă audiență, se
cuvine să amintesc că, în timp ce Rareș Bogdan încingea microfonul liberalilor
cu invective anti-PSD, mai-marii Oltului, Stănescu și Oprescu, își încingeau
creierele în emisiunea lui Gușă să capteze atenția românilor. Nu i-a ajutat
nici decorul, nici Călușul, nici rapsozii Oltului, nici regretul exprimat de Marius
Oprescu pentru lipsa lui Rareș Bogdan din emisiune, alături. (Ce savuros ar fi
fost!)

Recunosc: eu nu am fost niciodată un fan Rareș Bogdan, și ma refer aici la omul de televiziune Rareș Bogdan. Asta pentru că deontologia jurnalistică este o sintagmă pe care eu o înteleg diferit față de ceea ce am vazut la realizatorul de emisiuni Rareș Bogdan. Însă trebuie să dau Cezarului ce-i al Cezarului: cum în politică e permis orice, tupeul pătimaș împins la extrem al lui Rareș Bogdan este fix lucrul vital de care are nevoie PNL pentru a  contrabalansa tupeul ingrat al lui Liviu Dragnea.

Greu, dar nu imposibil.

. Citeste in continuare noutati de la Geta Boata in ziarul Editie-Speciala
Sursa/Editie-speciala.ro/
Geta Boata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *