Dana Varga, coordonator Departamentul ALDE pentru minorități naționale: „În lipsă de argumente, reprezentanții USR apelează la jigniri la adresa grupului minorităților”

Adoptarea codurilor penale de către Parlamentul României a adus în atenția opiniei publice un moment ce nu face cinste Legislativului și care i-a avut în scenă pe reprezentanții USR. În mod normal, Parlamentul ar trebui să fie un loc al dezbaterilor, unde argumentele primează, însă cei din USR au reușit să transforme Parlamentul, prin comportamentul lor, într-un fel de piață publică. Bătălia politică este redusă de către reprezentanții USR la nivelul jignirilor și al invectivelor. Aceștia transferă manifestațiile de stradă în Parlament în lipsă de argumente, în lipsa înțelegerii și respectării procedurilor democratice.

Jignirea deputaților din grupul minorităților de către deputații USR nu este doar o insultă la adresa parlamentarilor ce reprezintă anumite minorități, ci este o ofensă adusă membrilor acelor comunități. Afirmația deputatului USR Tudor Benga adresată grupului minorităților, și anume că „vă vindeţi pe 30 de arginţi”, nu are ce căuta în Parlament, mai ales că ea vine din partea unei persoane care se consideră a fi educată.

Este jignitoare atitudinea USR și modul în care înțeleg membrii acestui partid să se manifeste. S-au întrecut limitele bunului simț de multe ori în ceea ce îi privește pe reprezentanții USR. Mă așteptam, de la persoane care se consideră morale, educate, la un comportament adecvat funcției pe care o ocupă. Însă, cei din USR dovedesc faptul că nu sunt altceva decât niște persoane puse pe scandal și care vor să intre în conflict cu toată lumea doar pentru a-și impune punctul de vedere. Pentru reprezentanții USR nu contează dreptul la opinie al altor parlamentari, ai celor care nu sunt de acord cu ei. Cine nu e de acord cu viziunea USR, dacă ea există, trebuie să intre în vizorul mașinăriei de invective a USR-ului. Atât înţeleg cei din USR, din păcate, din democrația parlamentară.

Ca reprezentant al minorității rome aștept din partea USR-ului, a celui care a făcut acele afirmații de la tribuna Parlamentului, să își ceară scuze membrilor tuturor minorităților pentru exprimarea avută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *