Danileţ, supărat pe politicieni: Nimeni nu vorbeşte de victime! Semeni de-ai noştri sunt tâlhăriţi, violaţi, omorâţi

Judecătorul Cristi Danileţ, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, şi-a exprimat nemulţumirea, pe pagina sa de socializare, că politicienii nu sunt interesaţi de victime, ci doar de infractori.

“Dacă nu ştiaţi cum arată (încă) o tâlhărie, urmăriţi aici. Probabil că dacă spun că în ultimii cinci ani au crescut infracţiunile cu violenţă în România, dar legiuitorul a scăzut cuantumul pedepselor şi a crescut numărul de liberări condiţionate date de judecători din cauza legii recursului compensatoriu, nu interesează pe nimeni. Şi totuşi, în timp ce ministrul de Externe se plânge de supraîncărcarea penitenciarelor, ministrul Justiţiei vrea compensări pentru cei condamnaţi, preşedintele Camerei Deputaţilor vorbeşte de mii de condamnaţi nevinovaţi, noi – magistraţii – vedem zilnic în dosare ceea ce dvs., publicul, vedeţi pe aceste înregistrări. Şi constatăm că NIMENI NU VORBEŞTE DE VICTIME!”, a declarat Danileţ.

Magistratul a opinat că poate de acum ar trebui să publice şi ei, judecătorii, după ce hotărârile lor rămân definitive, astfel de înregistrări: “Să vedeţi sub ochii dvs. cum semeni de ai noştri sunt omorâţi, bătuţi, tâlhăriţi, violaţi”.

“Cifrele aproximative de deţinuţi aflaţi acum în penitenciare: pentru omor sunt 6000, pentru ucideri din culpă şi lovituri cauzatoare de moarte sunt 350, pentru loviri şi vătămări sunt 500, pentru tâlhărie sunt 1400, pentru viol sunt 2000, pentru trafic de persoane sunt 1000. Evident, nu intră aici cei eliberaţi şi cei condamnaţi la pedepse cu suspendare”, a precizat Danileţ.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

continuare… .

Sursa | Epoch Times Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *