Daunele cauzate de catastrofele naturale s-au ridicat la 160 miliarde de dolari la nivel mondial în 2018

Incendiile de pădure au devenit din ce în ce mai probabile din cauza modificărilor climatice, iar acest lucru îi costă pe asiguratori mai mult ca niciodată, astfel că incendiile care au devastat nordul Californiei au fost dezastrul natural care a provocat cele mai mari pagube în 2018, a anunţat grupul german de reasigurări Munich Re.

La nivel global, dezastrele naturale au provocat pagube economice în valoare de 160 de miliarde de dolari în 2018, mai puţin decât pagubele de 350 miliarde de dolari înregistrat în anul 2017, când au fost înregistrate mai multe uragane devastatoare.

Companiile de asigurări şi reasigurări au plătit anul despăgubiri în valoare de 80 de miliarde de dolari pentru dezastre naturale, în scădere faţă de 140 de miliarde de dolari în 2017, dar aproape dublu faţă de media de 41 de miliarde de dolari înregistrată în ultimii 30 de ani.

Studiu: poluarea aerului cauzată de transport aduce daune de sănătate în valoare de 70 miliarde de euro anual în UE

Incendiile de pădure din California au devastat micul oraş Paradise în luna noiembrie 2018 şi au provocat pierderi de 16,5 miliarde de dolari, dintre care 12,5 miliarde de dolari au fost asigurate. În total incendiile de pădure au provocat pierderi de 24 miliarde dolari în California, în timp ce uraganele Florence şi Michael au provocat pierderi combinate de 30 de miliarde dolari.

Torsten Jeworrek, membru în consiliul de administraţie al Munich Re, a spus că 2018 a fost un an marcat de mai multe dezastre naturale grave cu mari pierderi asigurate.

“Acestea includ o coincidenţa neobişnuită între cicloane severe în SUA şi Japonia, precum şi incendiile de pădure devastatoare din California”, a spus Torsten Jeworrek, adăugând că schimbările climatice par să facă aceste mari incendii mai frecvente.

Companiile de asigurări au cheltuit 18 miliarde de dolari pentru a acoperi două mari incendii care au lovit SUA în 2018, echivalentul a aproximativ un sfert din sumele totale pe care le-au plătit din cauza dezastrelor naturale.

În Europa, o vară cu temperaturi neobişnuit de mari a provocat o secetă care a afectat sectorul agricol şi, la 3,9 miliarde de dolari, a fost cel mai scump dezastru natural care a lovit continentul. Cu toate acestea, doar o mică parte din aceste pierderi au fost asigurate.

Daunele provocate de inundaţiile din această vară au depăşit 3 milioane de lei

În 2018, Japonia a suferit din cauza catastrofelor legate de vreme și a catastrofelor naturale geofizice: Un număr de taifunuri și două cutremure au cauzat pierderi de miliarde. Cea mai severă furtună a fost Typhoon Jebi, cu pierderi totale de 12,5 miliarde de dolari și pierderi asigurate de aproximativ 9 miliarde de dolari, făcându-l una dintre cele mai costisitoare taifunuri din istoria Japoniei.

Companiile de reasigurări acţionează ca o plasă de siguranţă financiară pentru companiile de asigurări, plătind o parte din marile solicitări de despăgubiri pentru furtuni şi cutremure, în schimbul unei părţi din prima de asigurări.

Comentarii

comentarii

Citeste in continuare mai multe noutati de la: Green Report

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *