De ce a deblocat Facebook toate persoanele pe care voiai să le eviți

Printr-o postare pe blogul oficial al companiei, cei de la Facebook au detaliat un bug foarte supărător care a afectat 800.000 de utilizatori ai rețelei de socializare.

Facebook este departe de a fi o rețea de socializare perfectă, deși a depășit pragul de două miliarde de utilizatori. Există în continuare breșe de securitate, practici îndoielnice și bug-uri care te fac să-ți ridici întrebări în legătură cu apartenența ta la această platformă.

Deși autoritățile americane investighează în continuare modul în care Facebook a facilitat scandalul Cambridge Analytica, compania face în continuare eforturi semnificative pentru a-și dezamăgi utilizatorii. Cel mai recent gest în această direcție are legătură cu un bug care a afectat aproximativ 800.000 de utilizatori de Facebook.

Conform declarațiilor oficiale, toți cei afectați de această problemă ar trebui să observe că lista persoanelor blocate pe Facebook este acum goală. Dacă ai blocat o persoană cu care ai fost prieten în trecut, noul bug nu te împrietenește din nou cu acel individ sau individă, dar îi oferă respectivului posibilitatea să-ți dea din nou mesaje care te-ar putea supăra.

Directorul de securitate la Facebook Erin Egan a explicat că bug-ul a fost activ în perioada 29 mai – 5 iunie și că toate persoanele care au fost deblocate ți-au putut vedea postările publice din acel moment.

Ca referință, din momentul în care blochezi pe cineva pe Facebook, respectiva persoană nu-ți mai poate vedea postările publice sau private, nu-ți mai poate scrie mesaje și nici măcar nu te mai poate găsi la căutare. Cei de la Facebook și-au cerut scuze pentru neplăcerile create.

facebook-blocking-bug

Aproximativ 83% dintre cei afectați de această problemă aveau blocată o singură persoană. Din fericire, bug-ul a fost adresat între timp și, în următoarea perioadă, persoanele deblocate ar trebui să fie din nou blocate pentru toți utilizatorii rețelei de socializare.

În cazul în care ai fost afectat de această situație neprevăzută, ar trebui să primești o notificare precum cea de mai jos prin care ți se aduce la cunoștință că ar fi bine să verifici lista persoanelor blocate pentru a verifica că este totul în regulă.

Sursa | Play Tech

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *