DE LA VOICULESCU LA RENICĂ. „RESTUL E… TĂCERE”.

Mi se pare atât de hilar curajul (mi-e greu să cred ignoranța) unora de a intra cu bocancii de campanie fix pe teritoriul administrat de adversarii politici, mai ales atunci când adversarul fie este la al doilea, al treilea, al x-lea mandat de primar, fie omul e primar cu o cohortă de voturi în spate. Acum… nu zic că localitățile respective sunt adevărate „tabu”-uri de campanie, gen „acolo nu ne băgăm, că x-ulescu e tătic”. Campania electorală e campanie electorală, oriunde și cu toate armele permise de lege. Dar nici nu trebuie să te aștepți la brațe întinse, flori oferite, pupături de mâini, plecăciuni de șale și targeturi depășite acolo unde culoarea ta politică se potrivește pe costumul popular ca rozul ciclam pe haina de doliu. Cam așa pare că s-a întâmplat la Cungrea, comună păstorită de primar PNL, unde onor senatorul PSD Renică Diaconescu a descălecat în campanie. Brava lui! Dar să dai cu scrisorici de corason în inima iubitorilor de Voiculești… mare gafă! Punctată (cum altfel?) de Voiculescu în persoană:

„Tipic pentru PSD!!!

Mai mulți cetățeni din comuna Cungrea mi-au arătat astăzi câteva scrisori aruncate pe străzile comunei de câțiva tineri, membri PSD din Slatina sub coordonarea unui senator PSD.

Domnule Renică Diaconescu​​, faptul că ați participat la trei grătare în comuna noastră nu vă dă dreptul nici să ne țineți predici, nici să ne oferiți sfaturi cu iz electoral. Comuna Cungrea beneficiază de un dispensar în care își desfășoară activitatea doi medici de familie, unul dintre cabinete fiind dotat cu ecograf. În plus, în curând se va deschide și un cabinet stomatologic modern. Primăria Cungrea achită toate utilitățile și menține acest imobil într-o stare excelentă, asta pentru că sănătatea cungrenilor este prioritară. Eu, Liviu Voiculescu, primarul comunei Cungrea, încerc încă din 2016 să reînființez stația de ambulanță desființată prin “grija” PSD, partid pe care-l reprezentați și pe care încercați fără success să-l promovați. Aceste fițuici cu care sperați să-i păcăliți pe consătenii mei , făcând referire la data alegerilor europarlamentare din 26 mai, reprezintă materiale de campanie și era obligatoriu să aibă menționat tirajul și cine le-a tipărit, lucru prevăzut de lege dar pe care voit l-ați omis în virtutea încrederii în puterea partidului dumneavoastră și a deja celebrei sintagme marca PSD “pentru că pot”. Vom vedea însă ce spune și Biroul Electoral Olt. Și dacă ați încercat să convingeți oamenii de buna dumneavoastră credință, le-ați spus părinților din Cungrea că ați votat împotriva inițiativei colegului meu liberal de a dubla alocațiile copiilor? Sigur NU ! Eu sunt convins că Secția de Neurologie a Spitalului Județean unde profesați are mai multă nevoie de dumneavoastră și de experiența dumneavoastră ca medic decât are comuna Cungrea nevoie de dumneavoastră ca politician și îndrăznsc să vă rog să ne lăsați pe noi, cei din Cungrea, să ne rezolvăm problemele comunității noastre. Dumneavoastră nu vă pasă decât, cu siguranță, de îndeplinirea targetului impus pentru scorul electoral. Restul e… tăcere!

Primarul comunei Cungrea, Liviu Voiculescu”

sursa facebook

Tăcere, tăcere! Da’ să știm și noi cum e cu… legalitatea scrisorilor electorale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *