Decizia pe care instanța a luat-o în cazul șoferului sârb prins, în Olt, cu milioane de țigări de contrabandă

Șoferul de TIR din Serbia prins, săptămâna trecută, de polițiștii din Olt cu milioane de țigări de contrabandă după ce s-a răsturnat cu autotrenul pe DN 65, la Colonești, a contestat măsura arestului preventiv pe care instanța a luat-o în cazul săi. Tribunalul Olt i-a respins, joi, contestația, astfel că el va fi cercetat tot după gratii.

„Respinge contestaţia formulată de contestatorul inculpat RADMANOVAC ALEKSANDAR, în prezent aflat în starea de arest preventiv în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J.Olt, împotriva Încheierii din camera de consiliu nr. 25 din data de 6.10.2018 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Slatina în dosarul penal nr. 10629/311/2018, ca nefondată”, se arată în încheierea luată, joi, de magistrații olteni.

TIR-ul condus de cetățeanul sârb venea din Ucraina, intrase în țară pe la Suceava și se îndrepta spre Slatina când s-a răsturnat pe DN 65, pe raza localității Colonești. Evenimentul s-a petrecut vinerea trecută. Ajunși la locul accidentului, polițiștii au rămas uimiți de marfa transportată: milioane de țigări de contabandă ascunse în cutii de detergent.

„În urma cercetărilor desfășurate de către polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, s-a stabilit faptul că cetățeanul sârb, de 28 de ani, transporta cantitatea de 8.600.400 de tigarete de diferite mărci, care nu aveau aplicat timbrul fiscal”, a declarat Alexandra Dicu.

Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

Citeste in continuare mai multe articole de la Sursa/Olt Alert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *