Declarație: „Carina Țurcan nu se află în coloniile din Altai”

Declarație: „Carina Țurcan nu se află în coloniile din Altai”

Departamentul Direcției Federale a Penitenciarelor (UFSIN) din Ținutul Altai a negat informațiile despre transferul în regiune a condamnatei Carina Țurcan, fostul top-manager al Inter RAO. Despre acest lucru a anunțat pentru TASS serviciul de presă al departamentului.

Anterior, avocatul lui Țurcan, condamnată pentru spionaj, Anna Stavițkaia, a declarat pentru TASS că clienta sa a fost trimisă să-și execute pedeapsa în Ținutul Altai, ceea ce contravine actualei legislații penale.

„La cerere, vă informez că persoana menționată nu se află în instituțiile penitenciare din Ținutul Altai”, l-a citat serviciul de presă pe Valery Usachev, șeful departamentului FSIN din regiune, care a răspuns la întrebarea TASS despre posibila aflare a lui Țurcan în coloniile regiunii.

Potrivit articolului 73 din Codul penal, Țurcan trebuie să-și execute pedeapsa pe teritoriul subiectului Federației Ruse în care a trăit sau a fost condamnată, a explicat avocatul. În acest sens, Stavițkaia s-a adresat Comisarului pentru Drepturile Omului din Federația Rusă, Tatiana Moskalkova, și directorului Direcției Federale a Penitenciarelor, Alexandr Kalashnikov.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/declaratie-carina-turcan-nu-se-afla-in-coloniile-din-altai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *