Departamentul de Stat: SUA vor continua sprijinul militar pentru Ucraina

Departamentul de Stat: SUA vor continua sprijinul militar pentru Ucraina

Asistența de apărare acordată Ucrainei și instrumentele de presiune asupra Rusiei încep să-și demonstreze eficiența. SUA vor continua să facă acest lucru pînă cînd vor forța Kremlinul să pună capăt războiului.

Despre aceasta scrie RBC-Ucraina cu referire la un briefing susținut de purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat, Ned Price.

El a menționat că Rusia nu a dat pînă acum niciun semn că este pregătită să accepte diplomația ca o cale de ieșire din situație.

„Prin urmare, vom continua să facem ceea ce s-a dovedit deja a fi eficient”, a spus Price.

El a clarificat că Statele Unite vor continua să ofere asistență de securitate și apărare partenerilor ucraineni, astfel încît aceștia să poată respinge atacurile și să își apere libertatea, democrația și independența.

„Vom continua să intensificăm consecințele economice și financiare pentru Kremlin, precum și pentru toți cei care contribuie la acest război”, a adăugat Price.

În plus, a spus el, Statele Unite vor face tot posibilul pentru a sprijini Ucraina și a cere socoteală oficialilor ruși pentru a încuraja Kremlinul să se angajeze într-o diplomație și un dialog responsabil care poate reduce violența și poate duce la încheierea războiului.

Cu o zi înainte, Camera Reprezentanților SUA a aprobat un pachet de ajutoare pe scară largă care oferă sprijin Ucrainei, în valoare totală de aproximativ 40 de miliarde de dolari. Documentul a fost susținut de 368 de legiuitori, 57 s-au opus.

Statele Unite au introdus lend-lease pentru a doua oară în istorie, iar legea semnată de Joe Biden va accelera furnizarea de asistență militară Ucrainei.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/in-lume/departamentul-de-stat-sua-vor-continua-sprijinul-militar-pentru-ucraina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *