Deputat Alexandru Băișanu, vicepreședinte ALDE: „În lipsă de proiecte, PNL își asumă inițiativele legislative ale parlamentarilor ALDE ”

Am văzut că proiectul pe care l-am inițiat și care a fost adoptat de Parlament ieri, cel privind modificările aduse legii privind venitul minim a fost preluat și promovat de cei din PNL. Mă bucur că celor din PNL li se pare o inițiativă bună și că o promovează în mass-media și în mediul online, însă aș vrea să fie și corecți. Moraliștii din PNL, care acuză hoție, care acuză tot felul de infracțiuni, își asumă fără niciun merit un proiect la care am lucrat cu colegii mei și pentru care am depus eforturi consistente.
Pentru a susține cu probe ce am afirmat, se poate verifica pe site-ul Camerei Deputaților numele inițiatorilor PL-x nr. 192/2018 (Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat), proiect votat pe 20 iunie 2018, dar și PL-x nr. 521/2017 (Propunere legislativă pentru modificarea alineatului (7) al articolului 15 din Legea nr.416/2001 privind venitul minim garantat) proiect semnat de mai mulți deputați PNL și PMP, propunere respinsă de către Camera Deputaților.
Din lipsă de proiecte, reprezentanții PNL au ajuns să își asume proiectele inițiate de ALDE. Este jenantă situația în care a ajuns PNL: de la partidul care propunea proiecte pentru dezvoltarea României, la partidul care fură proiectele altor partide. Este încă o dovadă a faptului că acest partid e lipsit de orice viziune politică, de orice fel de inițiativă. PNL este azi doar trompeta sistemului abuziv, rupt de realitatea românilor.
Lăsați protestele stimați peneliști și preocupați-vă de problemele reale ale românilor. Renunțați la propagandă și puneți mâna pe treabă, nu furați proiectele altor parlamentari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *