Deputat Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE: ,,Sunt convins că vom limita și abuzurile care pot fi produse de anumiți procurori”

Deputatul ALDE Andrei Gerea consideră că noile modificări aduse legilor justiției și trecute, marți, de plenul Camerei Deputaților, vor limita abuzurile comise de către procurori.

,,Astăzi (n.r. marți, 20 martie) am votat Legile Justiției, în concordanță cu punctele de vedere ale Curții Constituționale. Dincolo de faptul că am convingerea că vorbim de un cadru mult mai eficient pentru funcționarea instituțiilor, sunt convins că vom limita și abuzurile care pot fi produse de anumiți procurori (a se vedea statutul magistraților și înființarea noii secții de investigare care va fi în subordinea CSM, nu a DNA) și chiar de unii dintre judecători (a se vedea răspunderea magistraților).

Și, cel puțin la fel de important, am redus la minimum influența politică în numirile de la vârful parchetelor. Știu că unii plâng după aceste „drepturi”, dar dacă tot vorbim de independență, cred că CSM are tot dreptul să aibă un rol cât mai important în coordonarea activității magistraților.” a comentat parlamentarul ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *