Deputat PAS: Ne angajăm să ridicăm salariul minim în sectorul real la cel puțin 4000 lei

Deputat PAS: Ne angajăm să ridicăm salariul minim în sectorul real la cel puțin 4000 lei

Deputatul Dan Perciun, președintele Comisiei parlamentare protecție sociale, sănătate și familie, a declarat că angajamentul guvernării este ca din mai curent salariul minim în sectorul real să fie de cel puțin 4000 lei, informează Noi.md cu trimitere la TRIBUNA.

Parlamentarul a precizat că ieri Ministerul Infrastructurii a aprobat majorarea salariului minim în construcții pînă la 5000 de lei brut, de la 3815.

„Majorarea salariului minim și consolidarea Inspecției Muncii sînt instrumente cruciale pentru înălbirea economiei, protejarea angajaților și asigurarea unui mediu concurențial real. De la asta au de cîștigat atît angajatorii onești, cît și angajații”, a menționat Perciun.

Deputatul a mai comunicat că din februarie salariul minim în sectorul real va crește la 3500 de lei de la 2935, angajamentul fiind ca din mai acesta să constituie cel puțin 4000 de lei.

„Vom continua alături de Ministerul Muncii dialogul cu Ministerul Economiei și alte autorități pentru a realiza acest obiectiv”, a conchis el.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/economie/deputat-pas-ne-angajam-sa-ridicam-salariul-minim-in-sectorul-real-la-cel-putin-4000-lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *