Deputat Varujan Vosganian, purtător de cuvânt ALDE: PNL a devenit un partid slugarnic și fanatizat

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a afirmat joi, în emisiunea „Punctul de Întâlnire” de la Antena 3, că PNL a mai avansat o treaptă în transformarea sa din actor politic în instrument. Totodată, deputatul ALDE a precizat că PNL a devenit un partid slugarnic și fanatizat, care își vânează liderii care au personalitate politică.

„Nu vreau să comentez ceea ce se întâmplă azi în PNL. Practic, existența ALDE este consecință a felului în care PNL s-a abătut de la temeiurile liberalismului și de la o ținută pe care un astfel de partid cu o astfel de tradiție ar trebui să o aibă. PNL a devenit în timp un partid, fără să jignesc pe nimeni din interiorul său, mă refer la acțiunea sa politică, un partid slugarnic și fanatizat, care își vânează unul câte unu pe toți membrii care sunt high political profile, adică pe liderii care au personalitate politică, astfel încât să rămână un partid aseptic, ușor de condus de colo-colo. 

Nu sunt de acord cu pozițiile lui Daniel Zamfir în totalitatea lor. Pe de altă parte, pot să accept că în politică, pentru a fi convingător trebuie să duci lucrurile mai departe decât sunt ele de fapt și în acest fel, îngroșând niște tușe, încerci să fii mai convingător. Dar, ca om politic care a fost mulți ani șef de comisii economică, buget-finanțe, nu pot să nu apreciez activitatea lui. Eu cred că această chestiune legată de deviaționism, legată de o mobilitate care e criticată în PNL, nu vine din mobilitatea și vectorul politic ale lui Daniel Zamfir, ci din lipsa de mobilitate și de vector politic ale partidului. Când conducerea PNL invocă deviaționismul, eu mă întreb cum vede, de fapt, PNL linia corectă în domeniul economic. Poți să spui că cineva greșește, dar vii și spui care e poziția corectă.

E încă o treaptă de trecere a PNL din actor în instrument, din cel care trebuie să aibă o identitate, să ducă o politică, în cel care se supune, care execută o politică”, a declarat Varujan Vosganian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *