Deputaţi olteni, discuţii despre Politica Agricolă Comună, în Germania

S-au purtat discuţii la nivel înalt în ultimele zile, între reprezentanţi ai Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor şi oficiali germani, specialişti în acest domeniu. O delegaţie condusă de deputatul de Olt Alexandru Stănescu, din care a făcut parte şi secretarul Comisiei pentru Agricultură, Dan Ciocan, a dezbătut viitorul Politicii Agricole Comune, în Parlamentul landului Brandenburg. „Ziua de astăzi (miercuri n.r.) a debutat cu vizita clădirii Parlamentului landului Brandenburg şi întrevederea cu preşedintele şi membrii Comisiei pentru Agricultură. Principalul subiect în discuţia cu omologii noştri a fost viitorul Politicii Agricole Comune şi aşteptările României pentru noua PAC. Alături de noi au fost prezenţi la întâlnire şi Excelenţa sa, domnul ambasador Emil Hurezeanu, şi doamna Ana Maria Popeia, secretar I la Ambasada României în Republica Federală Germania, cărora doresc să le mulţumesc pentru sprijinul acordat în organizarea prezentei delegaţii”, a notat pe pagina sa de socializare, deputatul Alexandru Stănescu.

În vizită la o fermă şi al o herghelie

Vizita de lucru a continuat la o fermă care produce sparanghel şi afine şi la o herghelie din apropiere. Oltenii, specialişti în agricultură, au vrut să vadă cum se face agricultură în Germania şi ce pot învăţa din experienţa nemţilor. „În partea a doua a zilei ne-am deplasat spre oraşul Beelitz, aflat în landul Brandenburg, pentru o vizită de lucru la ferma de sparanghel a domnului Josef Jakobs. În plus, am vizitat şi cultura dumnealui de afine şi o herghelie aflată în vecinătate”, a spus preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor.
Joi, parlamentarii olteni, împreună cu ceilalţi membri ai delegaţiei, au discutat din nou despre Politica Agricolă Comună, cu secretarul de stat în cadrul Ministerului Federal al Agriculturii din Germania, Hermann Onko Aeikens. „Principalul subiect de discuţie a fost viitorul Politicii Agricole Comune, şi în special priorităţile României pentru agricultură. Pentru noi este foarte important ca noua PAC să fie supusă unui proces de modernizare, simplificare, flexibilizare şi debirocratizare. În plus, dorim evitarea suprapunerilor între măsuri, stabilirea unui cadru necesar pentru introducerea rezultatelor cercetării şi a inovării în agricultură, deschiderea unor pieţe terţe şi un cadru comercial reciproc avantajos”, a mai explicat Alexandru Stănescu pe pagina sa de Facebook.
Vizita de lucru a delegaţiei române în Germania se încheie vineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *