Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor bat alarma, scumpirea pîinii va afecta în primul rînd cetățenii cu venituri mici

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor bat alarma, scumpirea pîinii va afecta în primul rînd cetățenii cu venituri mici

Deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor solicită Guvernului să se implice în mod de urgență în problema majorării prețului la pîine.

Vicepreședintele comisiei parlamentare agricultură și industria alimentară, Radu Mudreac, a declarat că această creștere, anunțată în ajun de combinatul de panificație din Bălți, este una nejustificată, deoarece în acest an avem o roadă record de grîu.

” Solicităm Guvernului și structurilor parlamentare să intervină în mod de urgență astăzi și nu mîine, că mîine poate fi tîrziu, de a clarifica ce stă la baza acestui preț. Astăzi nu sînt premise pentru creșterea prețului la pîine”, a declarat deputatul.

Mudreac a menționat că fracțiunea BCS va solicita și audieri în Parlament pe marginea acestui subiect. Parlamentarul a precizat că majorarea prețului la produsul social de bază va afecta în primul rînd cetățenii cu venituri mici.

Potrivit datelor prezentate de vicepreședintele comisiei parlamentare agricultură și industria alimentară, în acest an avem o roadă de 1,5 miliarde de tone de grîu, în 2020, an secetos, s-au strîns 560 de mii de tone, iar în 2019 – 1,2 miliarde de tone de grîu.

Mudreac a precizat că roada bogată de grîu din acest an s-a datorat susținerii suplimentare de peste 300 de milioane de lei, acordată de guvernarea anterioară pentru pregătirea semănatului de toamnă.

Amintim, în ajun combinatul de panificație din Bălți a majorat prețul la două tipuri de pîine. Creșterea medie este de 25 de bani sau cu 5,5%.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/politica/deputatii-blocului-comunistilor-si-socialistilor-bat-alarma-scumpirea-piinii-va-afecta-in-primul-rind-cetatenii-cu-venituri-mici

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *