Deputații nemulțumiți de inacțiunea Comisiei Naționale a Pieței Financiare

Deputații nemulțumiți de inacțiunea Comisiei Naționale a Pieței Financiare

Membrii Comisiei Naționale a Pieței Financiare ar putea fi demiși in corpore, la recomandarea comisiei parlamentare de profil, care a examinat raportul de activitate a instituției pentru anul 2020. Printre nemulțumirile exprimate de către deputați se numără „inacțiunea CNPF” în special în domeniul asigurărilor.

Situația creată indică „incapacitatea CNPF de a asigura o analiză și o supraveghere adecvată a pieței asigurărilor, inclusiv de a evalua gravitatea situației”, se menționează în raport.

Mai mult, CNPF este acuzată de neglijență, ignorare a legislației, precum și de „toleranță față de grave încălcări ale legislației”.

„Nu a întreprins acțiuni prompte la cererile acționarilor ASITO, Moldasig, ALLiance Asigurări din septembrie 2020. Tolerarea în sistem a persoanelor neadecvate, care au condus spre falimentarea a două companii mari de asigurări. A retras tardiv licența Klassika Asigurăr” – acestea sînt doar cîteva dintre acuzațiile aduse membrilor CNPF și care stau la baza solicitării de demitere a acestora.

Redacția noastră a intrat în posesia raportului Comisiei parlamentare Economie, Buget şi Finanţe ce vizează CNPF:

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/deputatii-nemultumiti-de-inactiunea-comisiei-nationale-a-pietei-financiare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *