Deputatul Anton Anton a fost ales președinte al filialei ALDE Sector 2

Filiala ALDE Sector 2 a organizat, joi, 5 octombrie a.c., Conferința pentru alegerea noului președinte și a Biroului Politic al organizației. În urma voturilor exprimate de cei 311 delegați prezenți, președintele ALDE Sector 2 a fost desemnat prof.dr.ing. Anton Anton, deputat ALDE, membru al Academiei de Știinte Tehnice și al Academiei de Știinte și Arte Europene. Din noua conducere a ALDE Sector 2 mai fac parte nouă vicepreședinți: Claudiu Catana, Robert Hristea, Andrei Metehau, Robert Alexandru Andrei, Cristian Mărăcine, Teodor Gui, Mădălina Gavrilă, Sliviu Cosmin Ilie și Mihai Brancu, alături de 19 membri și alți șase membri supleanți. 

Prezent la evenimentul organizat de ALDE Sector 2, președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru eforturile depuse la alegerile alegerile locale și parlamentare de anul trecut, exprimându-și speranța ca și în viitor ALDE Sector 2 să continue pe aceeași linie și să obțină rezultate foarte bune.

„Suntem un partid de factură liberală. Cred că din când în când, fiecare dintre voi trebuie să vă puneți întrebarea: „Eu pentru ce militez? Care sunt valorile care mă caracterizează?”. Ridic această problemă dintr-un motiv foarte simplu, nu ca să vă verific cunoștințele, nu ca să facem o incursiune istorică, ci pentru că trăim niște vremuri care sunt cu totul și cu totul anormale. Eu cu greu mă pot obișnui cu ideea că la aproape 28 de ani de la căderea comunismului drepturile fundamentale ale cetățenilor, libertatea lor, toate sunt puse sub semnul întrebării de sistemul paralel de putere care s-a instituit în România ultimilor 10 ani. Cred că trebuie să fim mândri de faptul că demersul care ne-a conturat profilul politic în acești ultimi 3 ani a fost unul axat pe apărarea drepturilor și libertăților individului, care este o valoare esențialmente liberală”, le-a spus delegaților președintele ALDE.

Călin Popescu-Tăriceanu a adăugat că „trebuie să ne gândim la viitorul nostru, la viitorul acestei țări, la generațiile actuale și la generațiile viitoare. Avem o responsabilitate, oamenii ne-au încredințat votul lor, ca să apărăm aceste valori. Și cred că este bine ca să subliniem aceste lucruri în momentele importante în care ne întâlnim, cum este actuala Conferință de alegeri pe care o aveți la Sectorul 2”.

Președintele partidului le-a recomandat membrilor ALDE, în finalul alocuțiunii sale, „reîncepeți munca politică, reîncepeți comunicarea. Avem ce să le spunem cetățenilor, avem rezultate și, sigur, este obligația noastră ca pe problemele care creează îngrijorări să dăm explicații în așa fel încât să-i lămurim pe oameni că ceea ce se face este în beneficiul lor”.

Noul președinte al ALDE Sector 2, prof. dr. ing. Anton Anton a transmis membrilor filialei că și-a propus, împreună cu colegii săi, ca pe viitor să devină cel mai puternic sector al partidului. „Am găsit aici membri maturi, membri tineri, puternici, viguroși, am găsit oameni de afaceri, femei care doresc să activeze și sunt active. Mi-am propus niște lucruri împreună cu colegii mei, pe viitor să devenim cel mai puternic sector și vă provoc pe toți cei din celelalte sectoare să facem chestia asta. Mi-am propus să ne ocupă serios de partea de IT și vizibilitatea online. Vrem ca în Sectorul 2 să atragem cât mai multe IMM-uri, cât mai multe IMM-uri inovative și pentru acest lucru o să vă prezentăm o rezoluție”.

Printre invitații prezenți la eveniment s-au aflat secretarul general al ALDE Daniel Chițoiu, vicepreședinții ALDE Andrei Gerea și Marian Cucșa, deputatul Lovin Dumitru, lideri ai organizațiilor ALDE din țară, Adrian Vlad Chiotan, Octavian Popa, Petre Ionel, Elena Petrescu, reprezentanți ai ALDE în Guvernul României, Dana Rozalia Varga, Stelian Fedorca, precum și membri în administrația locală, printre care viceprimarul Capitalei Tomnița Florescu și consilierii generali Tudor -Tim Ionescu și Valentin Voicu. De asemenea, au fost prezenți la Conferința ALDE Sector 2 și Rodica Nassar, președinte al PSD Sector 2 și Ion Boblea, consilier local PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *