Deputatul Daniel Olteanu s-a alăturat ALDE

Deputatul Daniel Olteanu și-a anunțat astăzi înscrierea în Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), la o lună de la demisia din calitatea de membru al Partidului Național Liberal.

„Am decis să mă alătur ALDE pentru că, după 22 ani de la semnarea adeziunii la PNL, este foarte greu să nu rămân liberal, alături de mulţi dintre colegii cu care am traversat aceşti ani.

Mă onorează faptul că domnul preşedinte Călin Popescu-Tăriceanu a considerat că subiectele şi proiectele pe care le-am adus în spaţiul public pȃnă acum, ca parlamentar, și mă refer în special la cele care privesc atenuarea discrepanţelor regionale cu sprijinul direct al statului, sunt solide şi merită susţinerea ALDE.

E vorba despre inițiative pentru care vasluienii, al căror reprezentant sunt, au găsit prea puțină deschidere și înțelegere din partea guvernărilor anterioare, și care se referă la scăderea decalajelor între Vaslui şi regiunile bogate, la ştergerea inechităţilor între Moldova şi restul ţării.

Discursul meu politic va rămȃne același, nu voi renunța la temele pe care le-am adus în atenția publică prin intervenţiile mele din Parlament, și voi continua să susțin că marile investiţii în infrastructură sunt primele obiective care trebuie asumate pentru Moldova. Înainte de a le condiţiona, însă, de resursele de finanţare europeană, trebuie să le realizăm cu fonduri de la bugetul de stat. România a construit 215 km de autostradă cu fonduri de la bugetul de stat, zero km în Moldova, iar asta este o situație inadmisibilă.

Am speranța că ALDE va fi locul în care, după o perioadă deloc ușoară pentru mine, voi avea parte de atmosfera de lucru care mi-a lipsit din cauza tensiunilor și conflictelor ce s-au perpetuat în ultimii ani în PNL. Îmi doresc o colaborare excelentă cu toți colegii din ALDE, pe care îi asigur că îmi pun la dispoziție întreagă experiență politică și administrativă, și toată energia de care dispun pentru reușita unor proiecte comune.″, a declarat Daniel Olteanu.

Deputatul vine în ALDE cu o zestre de primari, mai ales PNL. „Le mulţumesc primarilor care au ales să continuăm în aceeaşi formulă de echipă. Le voi susţine în continuare proiectele, pentru că nu putem face abstracţie de nevoile celor de acasă.

Atunci când satele şi comunele Vasluiului au şcoli care se dărâmă, au drumuri de pâmânt şi nu beneficiază de o minimă infrastructură de sănătate, eforturile noastre trebuie să fie cu atȃt mai mari.

Cȃnd am primit critici cum că aș fi exagerat cu solicitarea de fonduri în Parlament pentru infrastructura judeţului, și asta chiar de la conducerea partidului în care pȃnă nu de mult am activat, am înțeles că acolo nu mai era locul meu. La fel au făcut și primarii pe care îi am lȃngă mine, care și-au dorit, mai presus de orice, să continue să lucreze undeva unde să nu ofensăm prin faptul că vrem ca vasluienii să trăiască mai bine.

În acest moment deschidem uşa ALDE Vaslui către toţi cei care vor să construiască alături de noi, liberali sau nu, iar obiectivul nostru este de a deveni a doua forţă politică a judeţului şi una dintre primele cinci organizaţii ale ALDE la nivel naţional.″, a spus Daniel Olteanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *