Deputatul Tamara Ciofu cere dotarea maternităților cu aparatură care să identifice problemele de vedere ale nou-născuților

Deputatul social-democrat Tamara Ciofu solicită Ministerului Sănătății să doteze toate maternitățile din țară cu aparatură medicală pentru diagnosticarea deficiențelor de văz și auz la nou-născuți.

68dc17b4-5af3-474a-948e-a371e21aa97b

Ciofu a declarat, duminică, de Ziua Mondială a Nevăzătorilor, că România înregistrează “o recrudescență a bolii oculare și, în special, a cecității, a orbirii”.

“Am făcut un demers către Ministerul Sănătății și aștept un răspuns pentru introducerea de aparatură în toate maternitățile din țară care să depisteze precoce atât surditatea congenitală, cât și cecitatea congenitală. În acest fel, sperăm să preîntâmpina și pentru a preveni la timp aceste probleme”, a afirmat ea.

Parlamentarul botoșănean a organizat, duminică, împreună cu Asociația Nevăzătorilor, o acțiune publică în cadrul căreia persoanele cu deficiențe de vedere au socializat, au jucat șah sau table, cu rolul de a atrage atenția comunității asupra nevoii de integrare socială a nevăzătorilor.

AGERPRES/(A — autor: Cristian Lupașcu, editor: Florin Marin)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/15/deputatul-tamara-ciofu-cere-dotarea-maternitatilor-cu-aparatura-care-sa-identifice-problemele-de-vedere-ale-nou-nascutilor-14-47-18

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *