Despre ce a discutat Maia Sandu cu Comisarul european pentru Afaceri Interne

Despre ce a discutat Maia Sandu cu Comisarul european pentru Afaceri Interne

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întîlnit astăzi cu Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ilva Johansson, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău.

Oficialele au vorbit despre situația de securitate din regiune, creată ca urmare a agresiunii militare ruse în Ucraina, și despre valul de refugiați generat de acest război. Șefa statului a menționat că pentru Republica Moldova este important să-i ajute, în continuare, pe toți cei care au nevoie de adăpost. La rîndul său, Comisarul Ilva Johansson a spus că solidaritatea cetățenilor moldoveni în această situație a fost una fără precedent și ei merită toată aprecierea.

Discuțiile s-au referit și la efortul autorităților țării de a face față noilor provocări – acțiunile de consolidare a frontierei, majorarea numărului de polițiști de frontieră și de polițiști implicați în asigurarea ordinii publice, mobilizarea instituțiilor pentru a asigura condiții optime pentru refugiați. În context, Președinta Maia Sandu a mulțumit UE pentru detașarea rapidă în Moldova a ofițerilor FRONTEX și a altor experți care lucrează împreună cu poliția de frontieră, pentru asistența oferită de EUBAM refugiaților și pentru măsurile de relocare a acestora în țările UE.

„Prioritară rămîne siguranța și securitatea cetățenilor noștri. Apreciez implicarea și devotamentul de care au dat dovadă în această perioadă angajații diverselor structuri ale forțelor de ordine”, a declarat șefa statului.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/politica/despre-ce-a-discutat-maia-sandu-cu-comisarul-european-pentru-afaceri-interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *