Detalii despre perchezițiile desfășurate în dosarul în care este vizat Pavel Filip

Detalii despre perchezițiile desfășurate în dosarul în care este vizat Pavel Filip

În data de 6 mai curent, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, au desfășurat percheziții în dosarul tentativei de deposedare a statului de sediul Consulatului Moldovei în orașul Odesa din Ucraina.

Perchezițiile au avut loc în mai multe locații din Chișinău, inclusiv la domiciliul fostului premier Pavel Filip, la un fost consul al Moldovei la Odesa și la o persoană din anturajul „Grupului Andronachi.”

Oamenii legii au ridicat de la aceștia dispozitive de comunicații, suporturi de stocare, documente, ștampile și înscrisuri de ciornă. Urmează ca cele ridicate să fie examinate în cadrul urmăririi penale.

Ulterior perchezițiilor și coroborării cu alte probe din dosar, procurorii PCCOCS i-au citat pentru audieri pe figuranții din dosar. Urmează să fie citate și alte persoane, inclusiv alți demnitari de stat.

Urmărirea penală continuă, în vederea cercetării tuturor aspectelor infracțiunii și a tuturor persoanelor implicate, timp în care cei vizați se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/detalii-despre-perchezitiile-desfasurate-in-dosarul-in-care-este-vizat-pavel-filip

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *