Detalii despre primul caz de hepatită de etiologie necunoscută înregistrat în Moldova

Detalii despre primul caz de hepatită de etiologie necunoscută înregistrat în Moldova

În Republica Moldova a fost înregistrat primul caz probabil de hepatită acută de origine necunoscută la un copil de 5 ani. Ministerul Sănătății anunță că micuțul a fost internat săptămîna trecută în stare gravă.

Acesta se află la spitalul de Boli Contagioase de copii din capitală, iar acum se simte mai bine, transmite Noi.md cu referire la protv.md.

“Avem un prim caz înregistrat în Republica Moldova. Ne referim la un copil care anterior a fost sănătos și a fost spitalizat la spitalul minicipal de Boli Contagioase de copii din municipiul Chișînău la dată de 7 mai cu simptome de hepatită acută.”, a menționat Svetlana Nicolăescu, secretar de stat la Ministerul Sănătății.

Toate probele la virușii hepatici cunoscuți efectuate micuțului de 5 ani au prezentat rezultat negativ, ceea ce rezultă că este vorba despre hepatită acută necunoscută, care a fost depistată deja în 21 de țări. Copilul este acum tratat simptomatic, din motiv că nu este un tratament specific acestei boli, iar specialiștii continuă investigațiile.

“Nu există suficiente date clinice epidemiologice de laborator care să permită identificarea agentului cauzal. La nivel regional, toate țările colectează și investighează mai multe date”, a mai menționat funcționara.

Potrivit secretarului de stat al ministerului Sănătății, copilul a fost internat în stare gravă.

Medicii care îl supraveghează spun că situația s-a schimbat spre bine.

Acesta este primul caz suspect de hepatită acută necunoscută raportat în țară noastră. Cauza apariției acestei maladii la copii rămîne a fi necunoscută deocamdată, primele cazuri fiind înregistrate la începutul lunii aprilie a acestui an în Marea Britanie.

169 de copii, din 21 de țări, au contractat această maladie, iar 17 dintre ei au avut nevoie de transplant de ficat. Copiii afectați au vîrstă cuprinsă între o luna și 16 ani, iar unul dintre ei a murit.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/detalii-despre-primul-caz-de-hepatita-de-etiologie-necunoscuta-inregistrat-in-moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *