Dezastru! Copaci tăiați din Hîncești la Cantemir

Dezastru! Copaci tăiați din Hîncești la Cantemir

Sute de copaci sînt tăiați ilegal de marginea traseului R34, din raioanele Leova, Hîncești și Cantemir, care se află în construcție de mai multe luni, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

Despre ilegalități au informat internauții.

Oamenii spun că copacii sînt defrișați de pe marginea drumului, iar ulterior lemnele tăiate sînt vîndute pe marginea drumului direct dintr-un camion, fapt ce se poate observa din imaginile de la fața locului.

Redacția a luat legătura cu Vadim Cioric, inspector pentru protecția mediului, care a rămas îngrijorat de situația creată.

Acesta a declarat că a observat aceste ilegalități de ceva timp, iar pentru a opri defrișările a expediat mai multe demersuri atît către Întreprinderea de Stat a Drumurilor, cît și la Agenția de Mediu.

”Am observat că pe acest traseu, care la moment se află în construcție de reabilitare a traseului, sînt defrișați copacii practic în totalitate. Pentru mine a fost straniu cum și cine a eliberat actul permisiv pentru tăierea fîșiei de protecție a drumului și am solicitat inițial o reacție de la Agenția de Mediu care eliberează astfel de acte permisive. Am primit un răspuns evaziv, fără detalii. A fost doar un act simplu sanitar eliberat de instituție.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/dezastru-copaci-taiati-din-hincesti-la-cantemir

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *