DGA: Un agent de poliție reținut în urma perchezițiilor de la Vâlcea, în dosarul de corupție privind infracțiuni la regimul silvic

Un agent de poliție a fost reținut, joi, pentru luare de mită, abuz în serviciu, favorizarea infractorului, complicitate la furt de arbori și două infracțiuni de braconaj, după finalizarea perchezițiilor din județul Vâlcea.

8687c469-543a-4649-8901-46e4c4df1089

Potrivit Direcției Generale Anticorupție, se continuă audierile la Parchet, în cauză fiind suspecți șapte agenți de poliție de la posturile de poliție Diculești și Valea Mare.

Ofițeri de poliție judiciară au efectuat, joi, 18 percheziții domiciliare pe raza județului Vâlcea, dintre care trei la instituții publice, iar 15 la locuințe ale unor persoane fizice.

“În dimineața zilei de 19 octombrie, ofițeri de poliție judiciară din cadrul a nouă servicii județene anticorupție ale Direcției Generale Anticorupție (Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți, Prahova și Brașov) și Structura centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, efectuează 18 percheziții domiciliare pe raza județului Vâlcea, din care trei la instituții publice, iar 15 la locuințe ale unor persoane fizice”, informează un comunicat al DGA transmis joi AGERPRES.

Activitățile procedurale sunt realizate într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor fapte de corupție, infracțiuni de serviciu, dar și infracțiuni prevăzute de Codul silvic.

“Simultan cu activitățile de percheziție domiciliară au loc audieri de persoane la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea și se efectuează verificări și ridicări de înscrisuri de la instituții publice din județul Vâlcea de către lucrătorii DGA”, se arată în comunicat.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea, Direcției de Operațiuni Speciale și Gărzii Forestiere Vâlcea.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)

Sursa Agerpres | Justitie
https://www.agerpres.ro/justitie/2017/10/19/dga-un-agent-de-politie-retinut-in-urma-perchezitiilor-de-la-valcea-in-dosarul-de-coruptie-privind-infractiuni-la-regimul-silvic-20-52-33

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *