Dieter Kosslick, directorul Berlinalei, va părăsi postul în mai 2019

Ministerul german al Culturii a anunțat marți că Dieter Kosslick, directorul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, va părăsi postul în mai 2019 la încheierea mandatului său, pe fondul frondei unui grup de cineaști, relatează AFP.

abd712e4-9168-4da8-a444-e20ede168116

Sursa foto: www.berlinale.de

Dieter Kosslick, în fruntea festivalului de 16 ani, a declarat că “nu mai este disponibil pentru o funcție de conducere a Berlinalei” după expirarea contractului său, la sfârșitul lunii mai 2019, potrivit comunicatului Ministerului.

Anunțul intervine într-un moment în care Berlinala, a cărei a 68-a ediție se va desfășura între 15 și 25 februarie 2018, se confruntă cu o frondă a 80 de regizori, printre care și Fatih Akin (Ursul de Aur în 2004 pentru ”Head on”), care au semnat o scrisoare deschisă cerând o reînnoire profundă a festivalului.

Scrisoarea a fost interpretată drept o critică la adresa directorului Berlinalei.

Semnatarii cer o o transparență totală în alegerea viitorului director al festivalului.

Obiectivul este de a găsi o personalitate “pasionată de cinema, care să dispună de contacte mai bune în lume și să fie pe viitor în măsură să ducă festivalul la același nivel cu Cannes-ul sau Veneția”, notează cineaștii printre care figurează, de asemenea, Maren Ade (”Toni Erdmann”) și Volker Schlöndorff (”Toba de Tinichea”).

AGERPRES/(AS — editor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Gabriela Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/cultura/2017/12/06/dieter-kosslick-directorul-berlinalei-va-parasi-postul-in-mai-2019-11-10-45

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *