Din nou fără participanți la licitația pentru elaborarea Planului General al Chișinăului

Din nou fără participanți la licitația pentru elaborarea Planului General al Chișinăului

Săptămîna trecută a fost finalizată o licitație pentru achiziționarea de servicii de proiectare pentru elaborarea Planului Urbanistic General al municipiului Chișinău și servicii informatice pentru dezvoltarea componentei E-Urbanism pentru administrarea ulterioară a procesului de implementare și actualizare a documentației urbanistice.

Deja pentru a patra oară nu s-au înregistrat participanți la procedura de licitație și, prin urmare, va fi necesară organizarea repetată a procedurii.

Pe lîngă Planul Urbanistic General și Strategia de Dezvoltare Socio-Economică și Spațială Durabilă a Chișinăului, Primăria lucrează concomitent la alte acte pe care municipalitatea nu le-a avut, dar care sînt necesare pentru dezvoltarea capitalei. Este vorba de documente precum Strategia de management al spațiilor verzi, inclusiv Cadastrul spațiilor verzi, Strategia și Planul de management al deșeurilor municipale, Strategia de dezvoltare a turismului „Chișinău – Capitala Turistică”, Strategia Locală Anticorupție pentru 2021-2025, Strategia de dezvoltare a comerțului intern în municipiul Chișinău, Strategia „Educație 2030”, Strategia Politicii Locative a municipiului Chișinău, Strategia de Dezvoltare a transportului alternativ, Strategia de Implementare a parcărilor;i parcajelor și multe altele.

De asemenea, Primăria Chișinău lucrează la astfel de documente precum o hartă interactivă a rețelei de comerț stradal a municipiului Chișinău, Planul Strategic de Dezvoltare a Sistemului de Asistență Medicală în municipiul Chișinău, conceptul de reorganizare a Centrului de Resurse și Sprijin pentru Copii și Tineret, programul de reconstrucție a pavilioanelor pentru copii din instituțiile preșcolare din Chișinău pentru anii 2022-2025 etc.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/capitala/din-nou-fara-participanti-la-licitatia-pentru-elaborarea-planului-general-al-chisinaului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *