Diplomat nord-coreean: A avea arme nucleare este ”o chestiune de viață și de moarte” pentru Coreea de Nord

Phenianul nu intenționează să poarte nici un fel de negocieri cu Washingtonul în legătură cu programul său nuclear, a declarat vineri la Moscova un înalt diplomat nord-coreean, precizând că a avea arme nucleare este ”o chestiune de viață și de moarte” pentru Coreea de Nord, potrivit agenției ruse de presă RIA, citată de Reuters.

630c6177-b370-4b17-80f1-8dd28e92f409

Statele Unite vor trebui ”să se împace” cu statutul nuclear al Coreei de Nord, a declarat Choe Son-hui, director general al Departamentului pentru America de Nord al Ministerului nord-coreean de Externe, în cadrul unei conferințe la Moscova pe tema neproliferării nucleare.

”Aceasta este o chestiune de viață și de moarte pentru noi. Actuala situație ne întărește convingerea că avem nevoie de arme nucleare pentru a respinge un potențial atac”, a afirmat diplomatul nord-coreean, adăugând: ”La foc vom răspunde cu foc”.

AGERPRES/(AS — autor: Angela Sârbu, editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/20/diplomat-nord-coreean-a-avea-arme-nucleare-este-o-chestiune-de-viata-si-de-moarte-pentru-coreea-de-nord-17-29-37

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *