Dispozitivul care poate schimba felul cum calatorim cu motocicleta

Una dintre cele mai mari probleme ale motociclistilor este data de lipsa sigurantei in trafic. Ei nu beneficiaza de aceleasi dotari tehnice ca soferii, insa o noua inventie promite sa schimbe aceasta situatie.

]Whistler WHL-80 Helmet Safety Light consta intr-un afisaj de opt leduri autoadeziv care se monteaza pe orice casca de motociclist, cu un transmitator fara fir si se conecteaza la sistemele motocicletei, scrie Fox News.

Cei din spate pot vedea luminile aprinse pe casca lui atunci cand acesta franeaza sau semnalizeaza schimbarea directiei de mers.

Inventia e alimentata de o baterie reincarcabila, ea fiind dotata si cu un cablu USB folosit tocmai in acest scop. Ledurile respective se monteaza usor, iar utilitatea dispozitivului poate fi uriasa atat pentru motociclisti, cat si pentru soferii din trafic carora le este de multe ori greu sa anticipeze miscarile acestora.

Multi soferi care sunt implicati in accidente se plang ca pur si simplu nu ii vad pe motociclisti pana in momentul impactului.

Aceste leduri le-ar oferi motociclistilor o siguranta mai mare, similara celei pe care inventarea stopului pe frana a adus-o pentru soferi. Pretul fixat de producator este de aproximativ 73 de euro.

Sursa 
http://www.ziare.com/auto/motocicleta/dispozitivul-care-poate-schimba-felul-cum-calatorim-cu-motocicleta-1311324

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *