DNA: Ioan Fărcălău, fost primar al comunei Peciu Nou, reținut pentru luare de mită

Procurorii DNA Timișoara l-au reținut miercuri pe Ioan Fărcălău, la data faptei primar al comunei Peciu Nou, județul Timiș, pentru luare de mită în legătură cu încheierea unor contracte de execuție lucrări.

b213e631-28f7-4e39-9222-99d730ddb793

El va fi prezentat tot miercuri Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis AGERPRES, Ioan Fărcălău, în 2013, în calitate de edil, a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) o sumă de bani reprezentând 5% din valoarea unor contracte pe care acesta urma să le încheie cu primăria respectivă.

“În schimbul banilor, Fărcălău i-a promis martorului că va depune toate demersurile pentru ca acele contracte să fie încheiate cu firma sa. De asemenea, inculpatul urma să se asigure ca, în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, contractele respective să se desfășoare în bune condiții pentru firma omului de afaceri, prin efectuarea plăților la timp și acceptarea la plată a înscrisurilor depuse (situații de lucrări , facturi fiscale etc.)”, susțin procurorii.

DNA precizează că, într-un interval de două luni de la data încheierii a patru contracte de execuție lucrări (11 februarie 2014), omul de afaceri i-a remis lui Ioan Fărcălău, în 9 tranșe, suma de 129.200 lei (din totalul de 403.650 lei, echivalentul procentului de 5%).

“Ulterior, în cursul anului 2015, martorul a mai remis inculpatului suma de 2.000 euro și un ceas de mână”, au reținut anchetatorii.

AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cochinescu Verman, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa Agerpres | Justitie
https://www.agerpres.ro/justitie/2017/10/18/dna-ioan-farcalau-fost-primar-al-comunei-peciu-nou-retinut-pentru-luare-de-mita-14-35-17

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *