Dodon: “Tentativele de a pune responsabilitatea pe alții sînt un semn al slăbiciunii”

Dodon: “Tentativele de a pune responsabilitatea pe alții sînt un semn al slăbiciunii”

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova critică „pasarea responsabilității de către autorități” în negocierea unui nou contract de achiziționare a gazelor naturale cu Federația Rusă către Moldovagaz.

„Tentativele de a pune responsabilitatea pe alții sînt un semn al slăbiciunii, lipsei de profesionalism și a unei atitudini batjocoritoare față de cetățenii noștri”, a declarat Igor Dodon.

„Conducerea de vîrf a țării trebuie să folosească toate pîrghiile și oportunitățile diplomatice pentru ca cetățenii Moldovei să trăiască mai bine, să plătească prețuri adecvate și accesibile pentru mărfuri și servicii, reieșind din nivelul salariilor și pensiilor lor. Pentru aceasta poporul acordă guvernării votul de încredere.

Tentativele de a pune responsabilitatea pe alții sînt un semn al slăbiciunii, lipsei de profesionalism și a unei atitudini batjocoritoare față de cetățenii noștri, în special în cazul unei guvernări și al unui control total asupra tuturor instituțiilor statului, de la Președinție, Parlament și pînă la Guvern”, a declarat Igor Dodon.

Comentariul vine după ce președinta Maia Sandu a declarat că nu consideră eficientă implicarea Guvernului în negocierea noului contract cu Gazprom, întrucît „există deja o formulă stabilită și costul depinde și de piața internațională”.

Moldova negociază un nou contract cu Gazprom privind achiziționarea de gaze naturale. Șeful MoldovaGaz a declarat deja că o scumpire devine inevitabilă, avînd în vedere tendințele la bursele internaționale. Unele estimări indică o eventuală majorare a tarifului pentru consumatorii finali de aproximativ 30 la sută.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/politica/dodon-tentativele-de-a-pune-responsabilitatea-pe-altii-sint-un-semn-al-slabiciunii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *