Doi morți în incendii în nord-vestul Spaniei; trafic rutier și feroviar, perturbat (GALERIE FOTO)

Sute de pompieri se luptau cu incendiile, duminică, în nord-vestul Spaniei, acestea provocând moartea a două persoane și perturbând traficul rutier și feroviar, au indicat autoritățile, preluate de AFP.

ccaec601-acaa-40e3-aa25-cad69c9d92b8

Circa 350 de pompieri, ajutați de 200 de soldați, încercau să stingă 17 incendii diferite în Galicia, a anunțat guvernul acestei regiuni spaniole, într-un comunicat.

Mai multe dintre aceste incendii au fost declanșate de manieră intenționată, a acuzat șeful guvernului regional din Galicia, Alberto Nunez Feijoo. “Este vorba de incendii voluntare, premeditate, declanșate de persoane care știau ce fac”, a declarat el jurnaliștilor.

Cinci incendii aproape de orașul portuar Vigo au provocat evacuarea unui centru comercial și a unei uzine auto.

“Putem vedea flăcările. Cel mai rău este că nu putem ieși pe stradă, aerul este irespirabil”, a declarat un locuitor din Vigo la televiziunea publică spaniolă TVE.

Traficul feroviar a fost suspendat între Vigo și Barcelona, a anunțat compania publică de cale ferată Renfe. Mai multe drumuri au fost de asemenea închise.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/mediu/2017/10/16/doi-morti-in-incendii-in-nord-vestul-spaniei-trafic-rutier-si-feroviar-perturbat-galerie-foto–04-47-39

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *