Dolj: Universitatea din Craiova a câștigat proiecte de peste un milion de lei la competiția organizată de CNFIS

Universitatea din Craiova a câștigat șase proiecte în valoare de peste un milion de lei la competiția organizată de Consiliul Național de Finanțare a Învățământului Superior (CNFIS) al Ministerului Educației, proiecte care vizează creșterea gradului de inserție pe piața muncii a absolvenților, reducerea abandonului școlar în rândul elevilor din medii defavorizate din regiune și extinderea platformei IT a instituției.

ba54e019-81dc-4245-b913-572f1eebf974

“Proiectele se adresează în mare parte studenților, fie că vorbim de evoluția lor în timpul studenției, fie că vorbim de ceea ce se întâmplă cu studenții noștri după absolvire. De exemplu, proiectul “PROMOTOR-UCV—Promovarea pieței muncii în cadrul UCV” va genera un sistem de analiză calitativă și cantitativă a parcursului universitar al studenților și absolvenților în raport cu cererea de pe piața forței de muncă. Inserția studenților pe piața muncii este una din prioritățile noastre din acest mandat. De asemenea, proiectul “Societatea studențească pentru educație universitară antreprenorială a Universității din Craiova” este primul de genul societate antreprenorială studențească care se înființează în cadrul unei universități din România și în cadrul acestei societăți antreprenoriale vor activa studenți, masteranzi și doctoranzi, precum și absolvenți în primii trei ani de la absolvire”, a spus rectorul Universității din Craiova, Cezar Spînu, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit acestuia, trei dintre proiectele Universității din Craiova sunt o continuare a unor proiecte încheiate anul trecut, precum cel care se adresează unui număr de 5.000 de liceeni din Oltenia din medii defavorizate care vor fi consiliați în scopul continuării studiilor și reducerii ratei abandonului școlar.

Cele șase proiecte care vor beneficia de finanțare prin CNFIS sunt “S.E.U.A. — Societatea studențească pentru educație universitară antreprenorială a Universității din Craiova”; “CCDM-UCV — Înființarea și dezvoltarea Centrului de Competențe în Domeniul Managementului Universitar al Universității din Craiova în vederea creșterii capacității instituționale”; “PROMOTOR-UCV—Promovarea pieței muncii în cadrul UCV”; “ProUCV. Strategii proactive de promovare a ofertei educaționale a Universității din Craiova în vederea eficientizării accesului la un învățământ superior performant, în rândul elevilor proveniți din medii defavorizate în regiunea S-V Oltenia”; “Activitate didactică de calitate, deontologie și etică academică — priorități permanente în Universitatea din Craiova”; “Extinderea platformei IT din Universitatea din Craiova în vederea asigurării transparenței în gestiunea studenților și furnizarea rapidă a informațiilor necesare Registrului Matricol Unic (RMU) — EX-IT-UCv-T-RMU”.

AGERPRES/(A — autor: Maria Mitrică, editor: Diana Dumitru)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/20/dolj-universitatea-din-craiova-a-castigat-proiecte-de-peste-un-milion-de-lei-la-competitia-organizata-de-cnfis-12-47-01

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *